Bedrijf en ondernemen

Wanneer is een klant ontevreden?

Deel dit artikel:

Het kan gebeuren, een klant is niet tevreden over je werk. Maar wanneer zouden ze je echt afraden bij anderen? En wat kan jij er aan doen? Letten consumenten alleen op de kwaliteit van het afgeleverde werk of spelen andere zaken ook een belangrijke rol??

Een negatieve ervaring met een klant is natuurlijk altijd vervelend en je doet er dan ook alles aan om dit goed op te lossen. Maar wat is dan het belangrijkste om op te letten? Daarom hebben we deze vraag gesteld aan 1.000 Nederlanders:

Wanneer zou je een vakman afraden bij familie of vrienden?

Eerlijk is eerlijk: de kwaliteit van de klus zelf is het belangrijkst. Daarom zegt 47% van de Nederlanders dat als de kwaliteit van het geleverde werk niet goed is, ze de vakman zullen afraden bij anderen. Maar 28% kiest voor onbetrouwbaarheid: afspraken nakomen blijkt ook heel belangrijk! En 18% kiest voor fouten niet oplossen: dat geeft dus de mogelijkheid om alsnog de situatie recht te trekken.

Slechts 4% kiest voor onverwachte kosten en troep achterlaten na het klussen is maar voor 2% een aanleiding om je af te raden bij anderen.

tevredenheidsonderzoek
Wanneer zou je een vakman afraden bij familie of vrienden?

DIT KAN JIJ DOEN

Dus wil je een goede indruk achter laten? Zorg dan niet alleen dat het werk zelf goed is, maar bereid je goed voor door de inhoud van de klus, de planning en de prijs goed op papier af te stemmen. Zo zitten de klant en jijzelf op één lijn en kom je veel betrouwbaarder over.

Deel dit artikel: