Deel dit artikel:

Ga je binnenkort een nieuwe vloer leggen voor je opdrachtgever? Bouwmaat biedt een complete vloerencollectie. Met 6 laminaat en 6 PVC-vloer dessins van de beste kwaliteit, kun je jouw opdrachtgever altijd optimaal adviseren.

Naast hout en laminaat, vind je dus ook PVC in ons assortiment. PVC-vloeren zijn terug van weggeweest en sterk in kwaliteit verbeterd. Ook de uitstraling van het materiaal is flink versterkt. In dit artikel geven we je een aantal tips om het optimale effect te creëren met een PVC- of laminaatvloer. 

Optimaliseren van de ruimte

De keuze van de vloer heeft grote impact op de ruimte. Het kan een ruimte kleiner of juist groter doen lijken. Lichter of donkerder maken. Een paar aandachtspunten:

Formaat planken

Heeft de klant een grote ruimte dan geldt dat lange planken de ruimte langer maken en brede planken de ruimte breder. Is de ruimte niet zo groot? Dan maken juist smalle planken de
ruimte groter.

Plinten

De kleur van de plinten speelt een rol in het optisch effect. Plinten in de kleur van de muur of een andere kleur, maken de vloer optisch kleiner. Plinten in de kleur van de vloer, maken de ruimte optisch groter.

Kleur

Met kleur kan je een grote impact geven aan het optische effect. Hiermee moet je goed rekening houden met alle kleuren in de ruimte: De vloer, de muren, de achterwand en het plafond.

Kamer verbreden

Een licht plafond, lichte muren, plus een donkere vloer, verbreden de kamer.

 

Kamer optisch lager maken

Een donker plafond houdt de kamer breed maar maakt de ruimte optisch lager.

Kamer optisch hoger maken

Een lichte vloer en plafond met donkere muren zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. De horizontale lijnen krijgen de nadruk.

Kamer optisch korter en breder maken

Donkere zijwanden, een lichte vloer en het plafond maken de ruimte smaller in de breedte. Alleen een donkere achterwand zorgt ervoor dat de kamer korter en breder lijkt.

Vormloze ruimte creëren

Als alle wanden, het plafond en de vloer donker zijn, wordt er vrijwel geen effect gecreëerd. De kamer wordt vormloos.

Ruimtelijk effect creëren

Met alle wanden, het plafond en de vloer licht van kleur wordt ontstaat er een ruimtelijk effect.


Groeven

Heeft de klant planken met een V-groef gekozen dan heeft dat effect op de ruimte. Een V-groef rondom maakt de ruimte in zowel de lengte en breedte ruimer. Een V-groef aan de lange zijde maakt de ruimte langer en de V-groef aan de kopse kant maakt de ruimte breder.

Legrichting

Denk vooraf na over de legrichting van de planken. Dit in verband met snijverlies. Daarnaast is de legrichting belangrijk voor het effect op de ruimte. Wanneer de planken schuin liggen, wordt de ruimte breder. Dit komt omdat de ogen naar de verste hoeken in de kamer worden geleid. Het visgraatmotief maakt de ruimte groter wanneer deze in de lengte van de ruimte wijst.

Plinten

Plinten zijn onmisbaar bij het afwerken van je laminaatvloer. Ze beschermen niet alleen het laagste gedeelte van de wand, maar ze maken je vloer helemaal af. Een mooie plint geeft je interieur een extra accent.

Ondervloer

Gebruik altijd voor een ondervloer als je een laminaatvloer legt. De ondervloer beschermt de klikverbinding van het laminaat en het zorgt ook voor geluiddemping en betere isolatie. De PVC-vloeren in ons assortiment zijn voorzien van een geïntegreerde ondervloer. Dat scheelt weer tijd!

Wat zijn de voordelen van PVC?

PVC-vloeren zijn terug van weggeweest. De laatste jaren zijn ze sterk in kwaliteit verbeterd en is ook de uitstraling van het materiaal flink versterkt. Daarmee is PVC een uitstekend alternatief geworden voor hout- en laminaatvloeren. Ben je benieuwd wat de voordelen van werken met PVC zijn? Of hoe je jouw klus kunt vergroten met PVC? Lees dan ook de volgende artikelen: 

Bekijk de vloerencollectie bij Bouwmaat!

Wil je meer weten over de vloerencollectie van Bouwmaat? Of de verschillen tussen hout, PVC en laminaat?

Bekijk dan het hele assortiment vloeren.

Deel dit artikel: