35 feiten over Bouwmaat (die jij misschien nog niet weet)!

Deel dit artikel:

Bouwmaat bestaat 35 jaar! Veel van onze klanten komen al een fors aantal jaar daarvan bij ons over de vloer. Anderen mogen we dan weer sinds kort verwelkomen in onze vestigingen en zijn misschien wat minder bekend met onze historie, waarden en services. Hoe dan ook, we zetten speciaal voor ons jubileum 35 feiten over Bouwmaat op een rij. Er zitten er een aantal tussen die misschien voor onze oudste en trouwste klanten ook nog wel onbekend zijn. We zijn benieuwd! Hoeveel weet jij er en kun je afvinken?

1. De eerste Bouwmaat ooit was Bouwmaat Schiedam aan de Philippusweg. Toenmalig burgemeester Scheeres was aanwezig bij de officiële opening en sprak onder andere de woorden: “Laat Bouwmaat Schiedam ook uw maat zijn”. Dat is gelukt! Fun fact: er stond een enorme duimstok op het terrein.

2. Bouwmaat Schiedam bestaat nog steeds, bevindt zich nog altijd aan de Philippusweg en is nu een Bouwmaat XL.

Bouwmaat Schiedam XL

3. Bouwmaat Schiedam was dus het begin. De daaropvolgende vestigingen kwamen in Rijssen, Apeldoorn en Eindhoven. 

4. Bouwmaat groeide door en in 2000 waren er 20 vestigingen. Een mooie mijlpaal! 

5. Momenteel staat de teller op 51 vestigingen. Je kunt ons vinden van Groningen tot Maastricht. Er is dus altijd een Bouwmaat bij jou in de buurt.

6. In 2022 openden we de 50ste vestiging!!

Alle Bouwmaat vestigingen in Nederland

7. Op basis van de score vanuit het Beste Werkgeversonderzoek heeft Bouwmaat het Beste Werkgever Keurmerk verdiend. We mogen ons ‘beste werkgever 2020 – 2021’ noemen! 

8. Een van onze eerste slogans was: ‘het magazijn voor de vakman’. Dat zijn we dankzij ons complete assortiment nog steeds. Voor elke klus, van klein tot groot: wij hebben het in huis.

9. In dit uitgebreide assortiment vind je ook producten van het Bouwmaat Eigen Merk. Betrouwbaar met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding en al jaren de basis voor een gegarandeerd mooi en strak eindresultaat.

10. Onze huidige motto is: Daar kun je op bouwen. We helpen bouwers namelijk elke dag om succesvol te zijn. Dat gaat verder dan ons complete assortiment. Dit doen we door een sparringpartner te zijn en via onze enorme hoeveelheid aan services. Daar kun je dus echt op bouwen, nu en in de toekomst.

11. Over services gesproken: Bouwmaat helpt vakmannen het beste uit zichzelf en de klus te halen. Hiervoor bieden we onder andere verschillende maatwerkoplossingen, zoals gebruiksklare specie en een ontwerptool voor raam- en deurkozijncombinaties
 
12. We staan onder andere bekend om onze kundige en vriendelijke klantenservice. Die is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Op werkdagen kun je bovendien tot 21.00 uur live chatten met een van onze medewerkers. Liever je vraag stellen via WhatsApp? Dat kan via: +31 85 001 3483.

13. In steeds meer vestigingen vind je de zogenoemde ‘Meer = Minder boulevard’. Met Meer=Minder krijg je inkoopvoordeel als je grotere aantallen voor je klus nodig hebt. Op de Meer = Minder boulevard zie je precies om welke producten dit gaat. 

14. Als Bouwmaat-klant profiteer je regelmatige van scherpe en slimme acties. Wist je dat we die regelmatig bundelen in een handige actiekrant? 
15. Bij optimale besparingen hoort ook een mooi spaarplan. Met het Bouwmaat spaarplan sparen onze klanten eenvoudig voor mooie kortingen en cadeaus. 

16. Bouwmaat heeft twee soorten vestigingen: Bouwmaat (Classic) en Bouwmaat XL 
 
17. De meeste van onze vestigingen zijn een ‘classic’. 
 
18. De traditionele Bouwmaat Classic heeft gemiddeld een oppervlakte van 3.000 m². Je vindt hier ongeveer 12.000 producten die uit voorraad leverbaar zijn.
 
19. In totaal 11 van onze vestigingen is op dit moment een Bouwmaat XL.
 
20. Een Bouwmaat XL kenmerkt zich door het uitgebreide assortiment van ongeveer 13.000 producten die direct uit voorraad leverbaar zijn. Over nooit misgrijpen gesproken. 
 
21. In onze webshop zijn meer dan 14.000 producten te bestellen.
 
22. Daarnaast bieden we verschillende maatwerk services, zoals zink op maat, rkc/dkc ontwerp, gebruiksklare vloerspecie en kleding bedrukken.
 
23. Bouwmaat staat voor slim bestellen en leveren, gecombineerd met persoonlijke service en advies. 
 
24. Bij Bouwmaat bestel je jouw producten eenvoudig online. We zijn een voorloper op dit gebied. Ruim tien jaar geleden bestond er al een digitale catalogus waar je online kon bestellen. Kun je die nog herinneren?
 
25. In 2012 werd onze digitale catalogus een webshop achter een inlog. Anno nu profiteer je van een volwaardige webshop met meer dan 14.000 artikelen. Hiermee zijn wij de grootste webshop in bouwmaterialen! 
 
26. Bestellen doe je overigens ook eenvoudig via telefoon of tablet. Met de webshop heb je altijd ons gehele assortiment in je broekzak. Naast bestellen, check je eenvoudig de voorraad en openingstijden van alle vestigingen. 
 
27. Van oudsher is Bouwmaat echt een afhaalgroothandel. Maar een bestelling plaatsen en alle materialen op je klus te ontvangen kan ook. Wist je dat je dan de avond van tevoren een mailtje krijgt met een tijdsvenster en een link waarmee je jouw bestelling gedurende de dag live kunt volgen? De chauffeur belt je bovendien een halfuur van tevoren zodat je precies weet wanneer hij op de stoep staat.
 
28. Waar vestigingen eerder ieder voor zich bestellingen organiseerden, hebben we sinds kort één centraal distributiecentrum in Maarssen. Hierdoor hebben de mensen in de vestiging nog meer tijd voor jou als klant. 
 
29. Om de leveringen zo professioneel mogelijk te laten verlopen werken we samen met St Van den Brink. Er rijden op dit moment acht Bouwmaat-vrachtwagens op de weg. 
 
30. Je leest dit artikel nu op www.bouwmaat.nl/alles. Wist je dat dit blog ooit is begonnen als allesvoorslimmerbouwen.nl? Hoe dan ook, je vindt hier als vakman veel informatie over klussen, bouwen, renovatie en onderhoud. Denk aan stappenplannen en handige informatie over ondernemen. 
 
31. Ben je bekend met het ALLES magazine? Dit tijdschrift bestaat sinds 2016 en biedt de vakman veel achtergrondinformatie over klussen, producten en ondernemen. Mooi leesvoer voor in de pauze of thuis op de bank.
 
32. ALLES vierde dit jaar ook een klein jubileum. ALLES #1 2021 was namelijk de vijftiende in totaal!

33. Bouwmaat organiseert om het jaar de Vakwerk Awards. Dit doen we om vakmensen in het zonnetje te zetten. Nederlandse bouwers zijn dagelijks met geweldige projecten bezig. Dat mag toch gezien en gedeeld worden?

34. De Vakwerk Awards 2020 telde maar liefst 500 inzendingen. De overall winnaar werd meesterparketteur Jakko Woudenberg. Hij won ook de categorie interieurbouw.

35. Andere categorieën bij de Vakwerk Awards zijn: duurzaam bouwen, aan- & verbouw en renovatie & onderhoud.

Bronnen: o.a. Gemeente archief Schiedam, ALLES magazine, Bouwmaat.nl en vakwerk-awards.nl
Deel dit artikel: