MateriaalMateriaal en gereedschapOver Bouwmaat

Polyfilla Pro op de vakavond ‘Buiten Schilderen’

Deel dit artikel:

Polyfilla Pro wil professionele bouwers graag ondersteunen bij houtreparatiewerkzaamheden. Daarom geven zij naast trainingen ook regelmatig workshops en demonstraties. Zo ook tijdens de vakavond ‘Buiten Schilderen’ bij Bouwmaat Dordrecht. Technisch accountmanager Marno Heeren van Polyfilla Pro geeft de aanwezige vakmensen uitleg en tips.

Het juiste product

Polyfilla Pro heeft een breed assortiment. Welk product je kiest is onder andere afhankelijk van de reparatiegrootte. Wij treffen Marno op het moment dat hij de aanwezigen vertelt over de verschillende oplossingen. “Polyfilla Pro heeft snelheid voor de professional hoog in het vaandel staan. Toch pak je niet altijd de snelste oplossing. Soms past het product dat het snelst werkt niet bij je reparatie. Grotere reparaties vergen nou eenmaal een langere droogtijd. Neem die tijd en kies het product dat erbij past.”

Eli Schreuder staat aandachtig naar Marno te luisteren en is speciaal voor de workshop gekomen. Hij gaat het pand van zijn muziekvereniging opknappen en is op zoek naar de beste producten. “Ik wil precies weten welke producten er allemaal zijn vandaag de dag zijn. Wij werken uitsluitend met goede producten. Polyfilla Pro lijkt mij een uitstekende keuze. Het is onderhoudsvrij en eenvoudig toe te passen. Ik ben overtuigd.” Een aanwezige die al jaren met Polyfilla Pro werkt en dus niet meer overtuigd hoeft te worden is schilder Floor Dekker van Dekker Totaal Onderhoud. Floor steekt zijn goede ervaringen niet onder stoelen of banken en vat de kracht van Polyfilla Pro goed samen: “Het werkt snel en je vult er goed mee op.”

Enkele basistips

Met Polyfilla Pro werk je simpel en lever je kwaliteit. Dat neemt niet weg dat houtreparatie echt een vak is. Marno geeft een aantal basisprincipes waar je op moet letten. “We zien soms dat vaklieden te weinig materiaal gebruiken. Als er een verbinding openstaat, proberen ze in die paar millimeter al materiaal te stoppen. Een reparatie wordt sterker als je de opening wat groter maakt en meer materiaal toepast. Frees tot je in het gezonde hout zit, de schimmels weg zijn én er dus ook meer pasta in kan doen. Hout gaat uiteindelijk werken. Hoe meer materiaal, hoe flexibeler het product en hoe beter de reparatie. Daarnaast is vocht meten erg belangrijk. Bij het repareren van het hout mag het vochtgehalte niet meer dan 18% zijn. Voeg je de pasta toch toe, dan ontstaat er een krimpnaad tussen de reparatie en het hout en barst het uiteindelijk weer.”

Klanten meer bieden

Ook Gabriël Gudehus (G2 Timmerwerken), die als timmerman altijd voor Polyfilla Pro kiest, is aanwezig. Hij luistert aandachtig, maar weet eigenlijk al heel veel over de juiste toepassing. “Ik heb bij Bouwmaat ooit een Polyfilla Pro starterskit meegenomen. Van het een kwam het ander. Toen heb ik bij Polyfilla Pro eerst training A gedaan, een basistraining. Daarna heb ik ook nog de opleiding voor specialist afgerond. Houtrot kom je veel tegen bij kozijnen. Ik kan mijn klanten nu meer mogelijkheden bieden. Ik zorg voor een nieuw kozijn, maar indien mogelijk kan ik ook een kozijn repareren. Zo krijgen ze ook weer een mooi kozijn, maar tegen lagere kosten. Het is een mooie toevoeging aan mijn werkzaamheden.”

Deel dit artikel: