GereedschapMateriaal en gereedschap

Toptechniek: Milwaukee REDLITHIUM™ accu’s

Deel dit artikel:

Milwaukee is al jaren een voorloper op het gebied van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige accu’s voor elektrisch gereedschap. Ze staan onder andere bekend om hun werkduur, vermogen en lange levensduur. Eén van de toppers in het assortiment is de REDLITHIUM™ 5.0Ah.

Innovatie en productontwikkeling

Al sinds de oprichting van de Milwaukee Electric Tool Corporation in 1924, zijn innovatie en productontwikkeling de belangrijkste pijlers van deze onderneming. Na jaren van ontwikkeling was het dan ook Milwaukee die als eerste Lithium-Ion accu’s in elektrisch handgereedschap toepaste. De V28™ Lithium-Ion accu maakte het mogelijk om tweemaal zo lang te werken. Ook leverde het 50% meer vermogen dan een gelijkwaardige traditionele 18 volt nikkel-cadmium accu. Op basis van de ervaringen met de V28™ Lithium-Ion, ontwikkelde Milwaukee vervolgens de V18™ Lithium-Ion accu.

Milwaukee Redlithium accu

Een belangrijke stap: REDLITHIUM™  accu’s

Milwaukee ontwikkelde door en een volgende belangrijke stap werd in 2010 gezet met de introductie van de nieuwe generatie REDLITHIUM™ accu’s. Deze hebben een 2,5 keer langere levensduur, een 2 keer langere gebruiksduur en leveren 20% meer vermogen dan andere Lithium-Ion accu’s. Ook is het met deze accu’s mogelijk om onder extreme omstandigheden te werken (temperaturen tot -18°C). In een warme omgeving werken de accu’s 20% koeler dan conventionele Lithium-Ion accu’s, wat zeer gunstig is voor de accucapaciteit. De batterijen passen één op één op het gehele M12™ of M18™ machinepark.

De hoogwaardige techniek van de accu’s

Milwaukee Redlithium exploded view

Wie denkt dat een accu voor een schroefboormachine uit een pakketje losse batterijen bestaat, heeft het mis. Bij de REDLITHIUM™ accu is gezorgd voor bescherming tegen vocht, oververhitting en schokken. Zo zijn de accu’s voorzien van Redlink™ besturing die tussen de accu en de machine ‘communiceert’ en daarbij voor optimale prestaties, bescherming en werkduur zorgt.

Deel dit artikel: