GereedschapMateriaal en gereedschap

Accu-stofzuigers van Festool: compact en krachtig

Deel dit artikel:

Mobiel, snoerloos en stofvrij werken, dat is wat de professionele bouwer van nu wil. Festool is al jaren een voorloper op het gebied van gezond werken én staat bekend om hun slimme, krachtige accu-machines. Sinds kort kun je dankzij de CLEANTEC accu-stofzuigers CTC SYS, MINI en MIDI ook volledig stofvrij werken binnen het Festool accu-systeem.

Drie nieuwe keuzes voor stofvrij werken

Stofvrij werken is erg belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten. Bij Festool ben je aan het juiste adres voor een uitgebreide keuze aan accu-stofzuigers die je daarbij helpen. Het is van verschillende zaken afhankelijk wat uiteindelijk de perfecte stofzuiger voor jou is. Je type klussen en hoeveelheid stof, hoe vaak je hem nodig hebt en natuurlijk het gebruiksgemak. Met de CTC MINI, MIDI en CTC SYS heeft de professionele bouwer die draadloos wil werken er weer drie ijzersterke keuzes bij. Uiteraard met de klasse en het gemak dat je van Festool-stofzuigers gewend bent. Neem bijvoorbeeld de gladde afzuigslang en de handige T-LOC Systainerverbinding waarmee je systainers kunt koppelen op de stofzuiger. Gezond werken en meer dan voldoende vermogen zijn gegarandeerd. We lopen de drie accu-stofzuigers met je door.

CLEANTEC CTC SYS: Systainer en accu-stofzuiger

De Systainer van Festool is al jarenlang een begrip onder professionals in de bouw. Met deze schokbestendige modulaire gereedschapsbox sla je gereedschap netjes op en vervoer je het veilig. Systainer groeide de afgelopen jaren uit tot een compleet systeem dat diverse mobiele oplossingen biedt op jouw klus. In het welbekende systainersysteem kun je nu ook een stofzuiger op accu slim en ergonomisch meenemen: de CTC SYS in Systainer-formaat!

De CTC SYS is aan de buitenkant Systainer en van binnen een accu-stofzuiger. Het is de keuze voor kleinere werkzaamheden tussendoor en voor servicegerichte toepassingen. Heb je bijvoorbeeld een badkamer gerenoveerd en moet je alleen nog een spiegel en een toiletrolhouder ophangen? Dan wil je de klus netjes achterlaten zonder een grote bouwstofzuiger mee te nemen. Met CTC SYS kan dat. Je gooit deze dankzij de handige draagriem zo over je schouder.
Dat is bijvoorbeeld ook handig voor een klus op een steiger. Maximale mobiliteit en minimaal gewicht (inclusief accu slechts 8,8 kg) maken de CTC SYS een hele fijne oplossing. Je kunt hem echt overal gebruiken en is beschikbaar als L- en M-Stofklasse.

Je profiteert van maximale snoerloze zuigkracht dankzij de 36V-turbine met 2 x 18V-accupacks. De CTC SYS heeft een regelbare afzuigcapaciteit in drie trappen. Afhankelijk van je klus kies je de benodigde toepassing. Zo zorg je ook voor een nog langere accutijd. Dankzij de bluetooth-functionaliteit zet je de stofzuiger bovendien op afstand aan en uit. Heb je meer uithoudingsvermogen nodig, kies dan voor de PLUS-versie met vier accu’s en de sneloplader TCL 6 DUO. Terwijl je bezig bent, herlaad je twee accu’s tegelijk en is zuigen zonder onderbrekingen gegarandeerd.

CTC MINI en CTC MIDI: compacte krachtpatsers

Laat je niet van de wijs brengen door de grootte van de CTC MINI en CTC MIDI. Ook deze compacte mobiele accu-stofzuigers zijn voorzien van een krachtige 36 V-turbine met 2 x 18 V-accu’s (4,0/5,0/8,0 Ah). Ze doen in niks onder voor een gesnoerde variant. De compacte uitvoering en het geringe gewicht maken de CTC MINI en CTC MIDI de perfecte partner bij het dagelijkse zaag-, schuur- of boorwerk. Dankzij de robuuste wielen neem je ze eenvoudig mee. De stevige rem zorgt voor een stabiele positie en transport. Handig: je kunt de MINI en MIDI met het speciale natfilter ook gebruiken voor natzuigen.

Met de CTC MINI en CTC MIDI profiteer je van dezelfde specificaties als de CTC SYS. De afzuigcapaciteit in drie trappen, de bluetooth-functionaliteit, het zit er allemaal op. Kies je voor de Plus-variant van de MINI of MIDI, dan is de snellader TCL 6 DUO toegevoegd. De MINI heeft een reservoir van 10L en gebruik je bij werkzaamheden in Stofklasse L. Heb je liever iets meer reservoir? Dan ga dan voor de MIDI met zijn 15L. De Midi is verkrijgbaar in Stofklasse L en M.

Deel dit artikel: