Deel dit artikel:

Festool is niet alleen bekend als producent van elektrisch gereedschap maar is ook de enige fabrikant van gereedschap die zelf stofzuigers ontwerpt en produceert. Daardoor zijn de machines en stofzuigers van dit merk optimaal op elkaar afgestemd. Festool voerde onlangs een aantal vernieuwingen door in zijn stofzuiger-assortiment met slimme en praktische details. Hierdoor voer je schoonmaakwerkzaamheden sneller en comfortabeler uit.

Soepeler bewegen over de bouwplaats

De geheel vernieuwde afzuigslang van de Festool stofzuigers is aan de buitenzijde glad afgewerkt. Zo blijft deze niet haken. De slang beweegt soepel langs de randen van je werk- stuk en glijdt eenvoudig langs de geleiderail. Daarbij is de slang van flexibeler materiaal gemaakt, zodat je elke bocht kan nemen. De conische vormgeving van de slang zorgt voor minder weerstand en een grotere luchtstroom. Zo kan er meer stof worden afgezogen. De nieuwe slang is van een bajonetaansluiting voorzien waardoor je de slang eenvoudig kunt verlengen. Ook kunnen hiermee beide uiteinden met elkaar verbonden worden om zo de slang af te sluiten. De stofresten blijven zo in de slang en komen bijvoorbeeld niet in je bus terecht. De bajonetaansluiting zorgt er vanzelfsprekend ook voor dat de slang niet van de machine kan schieten.

Op afstand bedienbaar

Op stofzuigers vanaf het productiejaar 2010 kan een optionele Bluetooth-module worden geïnstalleerd. Bij deze module wordt tevens een Bluetooth-afstandsbediening geleverd. Zo is het niet meer nodig om naar de stofzuiger te lopen om hem aan te zetten wanneer er tussendoor iets schoon gezogen moet worden. Bovendien is het, via een optioneel Bluetooth 18-volt accupack, mogelijk om de stofzuiger te starten wanneer je de accumachine inschakelt. Je bespaart zo weer kostbare tijd tijdens het schoonmaken van je werkplek.

Werkplaats op wielen

Ook de koppeling van de stofzuiger met andere Festool-machines is bij de vernieuwde productlijn verbeterd. Zo kan de systainer dankzij de T-Loc koppeling snel aan de nieuwe SYS-Dock van de stofzuiger worden bevestigd. Hiermee koppel je meerdere machines aan de stofzuiger en neem je het geheel eenvoudig mee naar (en door) de bouwplaats. Je stofzuiger wordt zo je eigen mobiele werkplaats! Door het kantelbare mechanisme van de kabelhouder kan de voedingskabel in een handomdraai worden afgerold, wat nog eens voor extra gemak zorgt.

Gegarandeerde kwaliteit en service

Al deze praktische details maken de nieuwe Festool stofzuigers een ‘must have’ in je klusbus. Uiteraard zijn de stofzuigers voorzien van de bekende autoclean-functie die voor een schone filter zorgt en een constante, krachtige capaciteit. De stofzuigers zijn door TNO goedgekeurd en voldoen hiermee aan de wet- en regelgeving voor stofvrij werken. Ook zijn ze voorzien van de Festool Service all-inclusive. Mocht de machine niet goed meer werken dan wordt deze in de periode tot drie jaar na aankoop gratis gerepareerd. Dit is inclusief vervanging van alle slijtageonderdelen en zelfs accupacks. Mocht de stofzuiger op de bouwplaats of uit je bus gestolen worden, dan ontvang je tegen een betaling van €100,- (ex. BTW) een nieuwe stofzuiger.

Deel dit artikel: