Ga je binnenkort een nieuwe vloer leggen bij een opdrachtgever? Bouwmaat biedt een vloerencollectie met 8 top dessins van de beste kwaliteit. Zo kun je jouw opdrachtgever altijd optimaal adviseren.

Naast hout en laminaat, vind je nu ook vinyl in ons assortiment. Vinylvloeren zijn terug van weggeweest en sterk in kwaliteit verbeterd. Ook de uitstraling van het materiaal is flink verbeterd.


Bekijk de vloerencollectie bij Bouwmaat!

Wil je meer weten over de vloerencollectie van Bouwmaat? Of de verschillen tussen hout, vinyl en laminaat?

Bekijk het hele assortiment


Optimaliseren van de ruimte met een vloer

De keuze van de vloer heeft grote impact op de ruimte. Het kan een ruimte kleiner of juist groter doen lijken. Lichter of donkerder maken. Je opdrachtgever goed adviseren is dan ook essentieel. We hebben een paar aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  1. Formaat van de planken
  2. Kleur van de linten
  3. Kleur van de vloer
  4. Groeven
  5. Legrichting

1 Formaat planken

Heeft de klant een grote ruimte dan geldt dat lange planken de ruimte langer maken en brede planken de ruimte breder. Is de ruimte niet zo groot? Dan maken juist smalle planken de ruimte groter.

2 Plinten

De kleur van de plinten speelt een rol in het optisch effect. Plinten in de kleur van de muur of een andere kleur, maken de vloer optisch kleiner. Plinten in de kleur van de vloer, maken de ruimte optisch groter.

3 Kleur

Met kleur kan je een grote impact geven aan het optische effect. Hiermee moet je goed rekening houden met alle kleuren in de ruimte: De vloer, de muren, de achterwand en het plafond.

Kamer verbreden

Kamer verbreden

Een licht plafond, lichte muren, plus een donkere vloer, verbreden de kamer.

Kamer optisch lager maken

Kamer optisch lager maken

Een donker plafond houdt de kamer breed maar maakt de ruimte optisch lager.

Kamer optisch hoger maken

Kamer optisch hoger maken

Een lichte vloer en plafond met donkere muren zorgt ervoor dat de ruimte hoger lijkt. De horizontale lijnen krijgen de nadruk.

Kamer optisch korter en breder maken

Kamer optisch korter en breder maken

Donkere zijwanden, een lichte vloer en het plafond maken de ruimte smaller in de breedte. Alleen een donkere achterwand zorgt ervoor dat de kamer korter en breder lijkt.

Vormloze ruimte creëren

Vormloze ruimte creëren

Als alle wanden, het plafond en de vloer donker zijn, wordt er vrijwel geen effect gecreëerd. De kamer wordt vormloos.

Ruimtelijk effect creëren

Ruimtelijk effect creëren

Met alle wanden, het plafond en de vloer licht van kleur wordt ontstaat er een ruimtelijk effect.

4 Groeven

Heeft de klant planken met een V-groef dan heeft dat effect op de ruimte. Een V-groef rondom maakt de ruimte in zowel de lengte en breedte ruimer. Een V-groef aan de lange zijde maakt de ruimte langer en de V-groef aan de kopse kant maakt de ruimte breder.

5 Legrichting van de vloer

Denk vooraf na over de legrichting van de planken. Dit in verband met snijverlies. Daarnaast is de legrichting belangrijk voor het effect op de ruimte. Wanneer de planken schuin liggen, wordt de ruimte breder. Dit komt omdat de ogen naar de verste hoeken in de kamer worden geleid. Het visgraatmotief maakt de ruimte groter wanneer deze in de lengte van de ruimte in wijst.


Wat zijn de voordelen van Vinyl?

Vinylvloeren zijn terug van weggeweest. De laatste jaren zijn ze sterk in kwaliteit verbeterd en is ook de uitstraling van het materiaal flink versterkt. Daarmee is vinyl een uitstekend alternatief geworden voor houten en laminaatvloeren. Benn je benieuwd wat de voordelen van werken met vinyl zijn? Of hoe je jouw klus kunt vergroten met vinyl?

Lees dan meer in onze blogs:

Hoe de vinyl vloer je klus kan vergroten

Werken met vinylvloeren: voordelen voor de vakman