Als vakman houden we ervan: slimme innovaties die het werk eenvoudiger en leuker maken. Welke handige gadgets zijn nieuw of komen eraan? Bouwmaat presenteert een mooie selectie van nuttige snufjes en slimme producten.

Efficiënt meten en snijden met één tool

Maximum Drywall Axe

Je kent het wel. Wil je een inkeping maken op een gipsplaat of er een deel uitsnijden, dan moet je eerst met potlood en waterpas aangeven waar deze moet komen. Vervolgens leg je deze weg en kun je gaan snijden. Toch een wat omslachtige manier van werken. Met de Maximum Drywall Axe doe je dit alles gewoon in één keer met dezelfde tool! Deze multitool bevat een meetlint en mes zodat je direct na het meten van de afstand ook kunt snijden. En wil je toch nog een potloodmarkering op de plaat aangeven? Er past een potlood in de Drywall Axe, dus ook dat kun je in één handeling meenemen. Hoezo slimmer werken..!

Arlo beveiligingsssyteem

Altijd veilig met dit allround beveiligingssysteem

We hebben al vaker aandacht besteed aan het belang van veilige woningen. Dat dit nu ook nog leuk kan zijn, bewijst dit systeem van Arlo. Het bestaat uit een multisensor, sirene en afstandsbediening. De sensor detecteert beweging, rook, koolmonoxide, maar ook of er bijvoorbeeld ramen of deuren openstaan. Bij verdachte zaken krijg je een melding en kun je de sirene af laten gaan. Ook kan je er nepgeluiden op afspelen, zoals een blaffende hond of tv-geluiden. Inbrekers zullen zo wel een blokje om lopen…

De thermosfles die niet lekt

Lyd, de thermosfles die niet lekt

Een bakkie voor onderweg in de bus, lekker! Maar niet altijd even handig, iedereen zal wel eens koffie gemorst hebben. Lyd is de oplossing, deze thermofles lekt niet. In de fles zit een vacuüm mechanisme, wat alleen opent als je bovenlip de fles raakt. Er komt dus pas vloeistof uit de Lyd, als de fles aan je mond is. Zo kom jij nooit meer met koffievlekken op je kleding bij je volgende klus!

Ultieme pauze-gadget voor op de bouwplaats!

Even een bakkie koffie doen in de pauze? Dan is het ook relaxed om er een leuk muziekje bij te hebben. Met de Sony GTK-PG10 speaker is dit geen probleem. Hij is voorzien van bluetooth zodat je muziek vanaf je smartphone kan streamen en heeft een accu die liefst 13 uur meegaat, lang genoeg dus voor jouw werkdag! De speaker past ook op een tripod, mocht je de hele bouwplaats willen voorzien van een muziekje! Dankzij de geïntegreerde drankhouders kun je tot vier koffiebekers plaatsen, wel zo handig voor jou en je maten! De bovenkant is waterdicht, dus een druppel morsen vormt geen probleem.