InspiratieVakwerkVideo's

Dag van tegelzetter Maikel

Deel dit artikel:

Trots prijkt hij op de voorpagina van ons magazine: de altijd goedlachse tegelzetter Maikel Albers. Een vriendelijke Brabander die zijn vak verstaat en voor niets minder gaat dan het afleveren van uitstekend vakwerk. Voor veel Bouwmaat-klanten is tegelverwerking onderdeel van een totale opdracht. Maar hoe ziet de klus bij een professionele tegelzetter eruit? Met welk gereedschap werkt hij graag en op welke opdracht kijkt hij trots terug? We brengen een bezoek aan Maikel, die tijdens het tegelzetten al onze vragen beantwoordt.

Maikel heeft veel kennis van de producten die hij gebruikt en begint dan ook enthousiast te vertellen. “Bij het opnemen van de opdracht bedenk ik al de eerste tegeloplossingen. Die ideeën werk ik verder uit en maak hiervan een passende offerte. Voor elke soort tegel gebruik ik een andere lijm. Zo gebruik ik voor deze vloertegels van 60 bij 60 centime- ter graag een poederlijm. Dit omdat vloertegels harder gebakken zijn en beter hechten met poederlijm. Ondertussen zit ik alweer 15 jaar in het vak. Ik weet precies welk product waar het beste tot zijn recht komt. Elke dag leer je weer nieuwe dingen, die je meeneemt naar de volgende klus.”

Tegel snijden

Maikel rijdt tijdens het gesprek naar Bouwmaat Eindhoven de Hurk. Bij terugkomst sjouwt hij 20 zakken zandcement naar boven en praat nog even energiek verder. “Natuurlijk zet ik alleen vakwerk neer met behulp van de juiste producten en goed gereedschap. Deze vind ik in de schappen bij Bouwmaat. Ik werk graag met de tegelsnijplanken van Rubi. Voor het halen van hoeken uit tegels, gebruik ik een kleine slijptol.” Een korte demonstratie van de tegelsnijplank volgt. Met veel precisie snijdt hij de tegel en breekt deze vervolgens op zijn bovenbeen. “Kleine stroken snij ik in om daarna af te breken met een tang. Dit om het risico te vermijden dat er een hoek van de tegel afbreekt.”

Rolls Royce en Aston Martin

“Op welke klus ik het meest trots ben?” Maikel stelt de vraag hardop. Na lang aarzelen komt er een grote glimlach op
zijn gezicht. “Ik denk toch wel de klus bij autodealers. Bij garages als Rolls Royce en Aston Martin legde ik in totaal 1000 vierkante meter aan vloertegels. Dat die dure auto’snu geparkeerd staan op door mij gelegde tegels. Dat maakt mij ongelooflijk trots.”

Op zoek naar een van de artikelen uit het filmpje? Bezoek onze webshop of vraag advies in de vestiging.

Deel dit artikel: