NieuwsOver Bouwmaat

Leveringsvertraging diverse bouwmaterialen

Deel dit artikel:

Door de onstabiele grondstoffenmarkt lopen leveringen van bouwmaterialen vertraging op. Ook zijn sommige bouwmaterialen aanzienlijk duurder geworden. Het gaat om een wereldwijd probleem.

Er zijn verschillende oorzaken, waarbij de coronapandemie een rol speelt, maar zeker niet de enige factor is. De vertragingen en prijsstijgingen gelden ook niet voor alle productgroepen.
Per leverancier kunnen de prijsaanpassingen uiteraard fluctueren*. De groep houtproducten wordt het zwaarst getroffen. De prijzen voor constructiehout, panlatten en plaatmateriaal liggen tot 50% hoger dan vorig jaar. Ook producten op basis van aardolie delen in de klappen, zoals isolatiematerialen (XPS, EPS, PUR) en pvc-producten (ramen en profielen). Bij staal- en aanverwante producten, zoals betonijzer en balken, is de tendens eveneens stijgend. De markt voor klei- en betonproducten is daarentegen redelijk stabiel.

Wereldwijd probleem

Het gaat om een wereldwijd probleem. Sommige producenten spreken zelfs van overmacht, waarbij de prijsstijgingen worden doorgerekend of dagprijzen gehanteerd in plaats van maand- of jaarprijzen.

Gevolgen bij Bouwmaat

Het kan dus voorkomen dat artikelen door externe omstandigheden (tijdelijk) niet voorradig zijn. Bouwmaat heeft hierover dagelijks contact met haar leveranciers. Helaas hebben zij ook te kampen met uitzonderlijke omstandigheden, waardoor voorraden niet altijd tijdig kunnen worden aangevuld.
Vanuit Bouwmaat doen wij er alles aan om een goed en passend alternatief aan te bieden. Dit lukt echter niet altijd. Wij doen ons uiterste best om de service te leveren die je van ons gewend bent en hopen op je begrip in deze situatie.

* bron: Hibin

Deel dit artikel: