MateriaalMateriaal en gereedschap

Wedi bouwplaten: unieke totaaloplossing voor de douche

Deel dit artikel:

Ben je op zoek naar een handige oplossing voor het maken van een (inloop)douche? Lees dan verder, want met de bouwplaten van wedi heb je de oplossing te pakken.

Met de lichte wedi bouwplaten kun je snel, eenvoudig en naar wens van de klant een inloopdouche creëren. De 100% waterdichte bouwplaat is gemaakt van (H)CFK-vrij polystyreen hardschuim en heeft een karakteristieke blauwe kern. De toplaag aan beide zijden van de bouwplaat bestaat uit een met glasvlies gewapende mortellaag. Dit zorgt voor een strakke, goed hechtende ondergrond. De wanden zijn daarom eenvoudig te betegelen.

Met behulp van wedi 610, één component lijm- en afdichtmiddel, zijn de platen simpel met elkaar te verlijmen. Hierdoor ontstaat een sterke waterdichte voeg. Monteer je tegen een basiswand van gasbetonblokken dan moet je deze wand, voordat de wedi bouwplaat wordt gemonteerd, eerst insmeren met tegellijm. Een douchewand kan door middel van één enkele wedi XL plaat van 50 mm dik worden geplaatst. De montage vindt op dezelfde wijze plaats als de normale wedi bouwplaat. En deze is dusdanig sterk dat je er zelfs een glazen douchedeur aan kunt monteren.

wedi Fundo Plano

Je kunt eenvoudig een inloopdouche realiseren met de wedi Fundo Plano kant en klare douchevloer. Het douchevloerelement met een volledig geïntegreerd, horizontaal af- voergedeelte is ultra dun; slechts 65 mm opbouwhoogte. Dit is vooral belangrijk bij renovaties waar iedere millimeter telt. Tel daarbij op dat de douchevloer 100% waterdicht is en voorzien van een afschot.

De Fundo Plano kan je betegelen, maar ook hiervoor heeft wedi een kant en klare, 100% waterdichte, esthetische oplossing beschikbaar: de Fundo Top Plano. Het naadloze element is uit één stuk vervaardigd en bestaat uit een 6 mm dun en robuust mineraal materiaal. De Fundo Top ziet er modern uit en voelt zeer aangenaam en comfortabel aan. Het antislip en antibacteriële oppervlak zorgt voor optimaal comfort bij het douchen. Daarnaast heeft de Fundo Top een vuilafstotend oppervlak en is het eenvoudig te reinigen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en passen dankzij de vier kleuren wit, beige, antraciet en grijs perfect in iedere badkamer.

Deel dit artikel: