Deel dit artikel:

Snel een fundering maken zonder dat er beton aan te pas komt? Grote funderingprojecten met lange doorlooptijd en beschadiging aan het milieu? Met First Base schroeffunderingen ben je binnen no-time klaar en blijft de omgeving intact. Je zorgt hiermee voor een stevige fundering voor onder andere hekwerken, vlonders en schuren. Allround klusser Ferry Blijleven uit Zaandam weet wel raad met de schroeffundering van First Base.

Veel kracht

First Base heeft een breed assortiment aan schroef-, verleng en bevestigingsdelen. Door dit ruime aanbod kun je als vakman eenvoudig de fundering samenstellen, afhankelijk van de toepassing, gewenste belastingcapaciteit en bodemconditie. Ferry: “Het werkt perfect in een blubberig weiland of in de duinen. Bij grond die al meerdere malen omgebouwd is, kun je nog wel wat obstructiedingen tegenkomen.’’ De schroeven kunnen tijdelijk of permanent ingezet worden en bovendien hergebruikt en gerecycled worden.
Breed toepasbaar

Ferry ging aan de slag met First Base schroeffunderingen voor de uitbouw en fundering van een tuinhuisje. “Ik kan door ervaring ondertussen wel redelijk goed inschatten wat ik kan aantreffen aan bodem,maar dat kan ook anders uitpakken.’’ Het schroeffundament van First Base heeft als voordeel dat het op zowel zand-, klei-, leem- als veengronden toegepast kan worden.

Alleen aan de slag

Met de First Base producten en gereedschappen kan Ferry dit soort klussen dus makkelijk in zijn eentje klaren. Er hoeft geen beton gestort te worden, ook is geen droogtijd vereist en de schroeven kunnen bovendien met een montagesleutel eenvoudig in- en uitgedraaid worden. Een aandachtspunt is volgens Ferry de manier waarop je de montagesleutel hanteert bij zware ondergronden. Hiervoor heeft hij een tip voor andere vakmannen. “Als je erop duwt, til je jezelf op en heb je onvoldoende grip op het lopen. Met een draaimachine die je erop kan zetten, is dit veel eenvoudiger te doen. Dan duw je zelfs bakstenen opzij.”

Stappenplan

1. Markeer de positie en sla de pin in de grond (voorboren)

Schroef handmatig draaien2. Draai de schroef handmatig een stukje in de grond

Draai verder met handsleutel3. Installeer vervolgens de handsleutel en draai de schroef in de grond

Combineer gekozen bevestiging met schroef4. Combineer als laatste de gekozen bevestiging met de schroef

First Base vs regulier

First Base schroeffundering verschilt in meerdere opzichten van het traditioneel funderen. De voordelen op een rij:
Sneller
• Beton storten niet nodig.
• Geen droogtijd.
• Zonder zware machines.
• Korte montagetijd.

Duurzaam
• Omgeving blijft intact.
• Lange levensduur en onderhoudsvrij.
• Getest volgens strenge richtlijnen.

Eenvoudig
• Breed toepasbaar (allerlei soorten bodems) en verstelbaar.
• In- en uitdraaibaar met montagesleutel.
• Maximale belastingcapaciteit mogelijk.

Over First Base

First Base is pionier op het gebied van verlengbare schroeffunderingen. De hoge Europese kwaliteitsstandaarden worden door First Base als startpunt gezien. Daarnaast heeft First Base meer dan 10 jaar ervaring in de schroeffunderingstechniek en biedt First Base een kwaliteitsproduct waarop u kunt bouwen.

Bekijk het assortiment van First Base

Meer over First Base:

De voordelen van schroeffunderingen

Deel dit artikel: