MateriaalMateriaal en gereedschap

Murfor® Compact: metselwerkwapening op rol

Deel dit artikel:

Als vakman weet je; goede metselwerkwapening in binnen- en buitenmuren kan belangrijk zijn. De wapening versterkt per slot van rekening het metselwerk. Zo voorkom je scheuren boven ramen en deuren en op lange wanden, veroorzaakt door krimp of uitzetting van het metselwerk. Daarnaast kun je er ook de dilatatieafstand mee verlengen, hoekconstructies verstevigen of belastingen gelijk- matig verdelen. Als professional ben je altijd op zoek naar slimme manieren om dit alles voor elkaar te krijgen. Murfor® Compact is zo’n oplossing!

Innovatieve rol, conventionele prestaties

Murfor® Compact is een handige metselwerkwapening op rol. Het bestaat uit een net van constructieve staaldraden die bij elkaar worden gehouden door een verweven glasvezeldraad. Hierdoor ontstaat een wapening met een zeer hoge treksterkte. Daarnaast is het formaat van de rol zeer gebruiksvriendelijk en verwerk je de rol snel en eenvoudig. De prestaties zijn vergelijkbaar met de conventionele gelaste lintvoegwapening.

Makkelijk te verwerken en compact

Een rol Murfor® Compact heeft een totale lengte van 30 meter en kan in lange lengtes, zonder overlappingen, droog op de steen worden gelegd. Een rol weegt slechts drie kilo. Dat is ongeveer tien keer minder dan reguliere metsel- werkwapening van dezelfde lengte! Een rol blijft strak en plat liggen, wat ook erg prettig is tijdens de verwerking. Daarnaast kun je het materiaal eenvoudig op maat knippen met een geschikte tang. De rol is klein en eenvoudig te stapelen en daardoor kost het weinig ruimte in je bus!

Binnenmetselwerk: Murfor® Compact I

Er zijn twee types beschikbaar. De Murfor® Compact I is bedoeld voor metselwerk in een droge omgeving zoals betonblokken en keramische binnenmuurstenen. De rol is herkenbaar aan zijn rode kleur. Je hebt keuze in twee verschillende breedtes: 50 en 100 millimeter.

Buitenmetselwerk: Murfor® Compact E

De Murfor® Compact E is geschikt voor buitenmetselwerk dat wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Denk aan buitenmuur- en gevelmetselwerk. Deze rol herken je aan zijn blauwe kleur. Van deze variant zijn ook twee breedtes verkrijgbaar: 35 en 70 millimeter.

Deel dit artikel: