Aftrekposten vervoer voor zzp’er

Deel dit artikel:

Nieuwsgierig of er op het gebied van vervoer belastingvoordelen zijn? Wij zetten de tips op en rij!

Zakelijke auto kopen

Koop je voor je onderneming een auto? Dan komt de auto, voor de inkomstenbelasting, bij het vermogen van je onderneming. Je kunt alle kosten boeken als zakelijke onkosten. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto is de teruggave van de btw een flinke post. Daarnaast zijn kosten als brandstof, verzekering, onderhoud, afschrijving allemaal aftrekbaar.

Zakelijke auto leasen

Jouw onderneming ‘maakt’ kosten voor een leaseauto, zoals leasetermijnen en brandstof. Voor een leaseauto gelden dan ook dezelfde regels als voor een gekochte auto. Je trekt de kosten af van de opbrengsten. Op zoek naar een nieuwe leaseauto? Bekijk ons scherpe lease aanbod bij de service ‘uw bus’.

Zakelijke kilometers

Wanneer je met uw privéauto zakelijk rijdt mag je €0,19 per kilometer declareren voor zakelijke ritten. Ook wanneer je een auto huurt. Je mag helaas geen kosten als brandstof, verzekering, tol en parkeren afzonderlijk aftrekken van je winst. Al deze bedragen zitten verwerkt in de €0,19 per kilometer.

Parkeerkosten

Als zzp’er ontvang je bij bijvoorbeeld Yellowbrick een overzicht met alle parkeertransacties mét btw-specificatie. Deze specificatie heb je nodig om de btw terug te vorderen.

De volgende btw-kosten kun je terugvorderen:

  • parkeerkosten bij Q-park
  • de transactie of abonnementskosten bij Yellowbrick
  • parkeerkosten bij Schiphol

Op parkeerkosten op straat wordt geen btw geheven, omdat dit parkeerbelasting is. Ben je op zoek naar een voordelige oplossing als het gaat om mobiel parkeren? Dan is een partij zoals Yellowbrick of Parkmobile een goede oplossing. Eenvoudig een parkeertransactie starten en stoppen, met de mogelijkheid om een seintje te krijgen als je per ongeluk toch vergeet je transactie stop te zetten

Deel dit artikel: