Deel dit artikel:

Wat zeg je?! Gehoorschade is niet te genezen

Met een beetje Oost-Indische doofheid is niets mis. Maar wat als je de écht belangrijke zaken in het leven niet meer goed kunt horen? Realiseer jij je dat jij als vakman risico loopt op blijvende gehoorschade? Gelukkig kun jij je daar zelf eenvoudig tegen beschermen.

Lawaai in de bouw is een veel voorkomend probleem, met grote gevolgen voor de vakman. Een op de vijf bouwvakkers heeft last van gehoorschade en bij 13 procent is ‘lawaaidoofheid’ vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het kennis- en adviescentrum Volandis, die de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dit jaar bekendmaakte (bron: ANP). Jezelf beschermen is cruciaal; gehoorschade is níet te genezen. Voor een paar tientjes heb je al een uitstekende oorkap. Heb jij er nog geen een? Koop hem dan. En veel belangrijker: gebruik hem!

Persoonlijke bescherming
Vegen, schuren, slijpen, verven, spuiten, lassen, enzovoorts. Elke klus stelt zijn eigen eisen aan bescherming. Niet alleen gehoorbescherming, maar denk bijvoorbeeld ook aan bescherming tegen het inademen van stof. Persoonlijke bescherming is van cruciaal belang voor jouw gezondheid, maar ook om efficiënt te werk te gaan. Wat voor werk je ook doet, wees zuinig op je oren.

Meer lezen

Deel dit artikel: