Deel dit artikel:

DUIDELIJKER, OVERZICHTELIJKER EN SNELLER

Hoe kunnen we het jou zo eenvoudig mogelijk maken de juiste gipsplaten en toebehoren te kiezen voor jouw klus? Dat was een van de belangrijkste vragen bij de ombouw van het gipsplatenschap in onze vestigingen. Bouwmaat en Knauf gingen samen aan de slag om voor jou het perfecte schap te maken. Na uitvoerig onderzoek en testen mag het resultaat er zijn. In dit artikel vertellen we je over de aanpassingen.

Onderzoek: waar loopt de professional tegenaan?

Bij Bouwmaat draait alles om jouw wensen en behoeften als professionele bouwer. We doen dan ook continu onderzoek om te kijken wat we nog kunnen verbeteren. Op het gebied van producten, service en natuurlijk ook de indeling en schappen van onze vestigingen.

De verschillende gipsplaten van Knauf zijn al jarenlang een bekende blikvanger in de Bouwmaat-vestigingen. Als professional heb je ze regelmatig nodig of in ieder geval minimaal een keer in je handen gehad. In samenwerking met Knauf hebben we uitvoerig onderzoek gedaan naar waar jij tegen aanloopt als je gipsplaten nodig hebt. Welke platen je precies nodig hebt (en waar je ze kunt vinden in het schap) kan duidelijker en overzichtelijker. Daar zijn we mee aan de slag gegaan!

  •  

Bouwmaat-klant aan zet

We legden de lat hoog en stelden ons het volgende doel: het beste gipsplatenschap in Nederland, speciaal voor onze klanten. We werkten met proefopstellingen zodat jullie konden aangeven wat voor jullie het beste werkt. De bevindingen van de Bouwmaat-klant hebben uiteindelijk gezorgd voor het ultieme gipsplatenschap.

Handige indeling naar toepassing

Wat is er dan veranderd? Allereerst zorgen houten vlonders ervoor dat je de verschillende type gipsplaten overzichtelijk in beeld hebt. De belangrijkste aanpassing is echter dat we de gipsplaten al voor je hebben ingedeeld naar toepassing. Heb je bijvoorbeeld een vochtbestendige oplossing nodig? In het schap ‘vochtbestendige wand- en plafondplaten’ vind je daar al de platen die passen bij een opdracht waar vochtbestendigheid een vereiste is. Hierin heb je vervolgens nog keuze, maar je weet zeker dat je platen te pakken hebt die passen bij je klus.

De volgende indeling maakt het zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk:

  • Standaard plafondplaten
  • Standaard wandplaten
  • Hoogwaardige wandplaten
  • Vochtbestendige wand- en plafondplaten
  • Brandwerende wand- en plafondplaten
  • Droge dekvloeren

Duidelijke communicatie

Ook handig: op de nieuwe communicatiestroken zie je precies om welke gipsplaat het gaat, de belangrijkste kenmerken van de plaat en de prestaties. Je weet zo exact waar je hem kunt toepassen. Wil je meer weten? Scan de op elke strook toegevoegde QR-code en je krijgt eenvoudig toegang tot aanvullende informatie. Je hebt niet altijd tijd om je van tevoren uitvoerig in de verschillen tussen de diverse platen te verdiepen. Nu kun je in de vestiging snel zelf de juiste keuze maken.

Gegarandeerd systeem met KnaufZeker

Natuurlijk ben je er niet met een gipsplaat alleen. Een gipsplaat is onderdeel van een systeem. Voor de totale oplossing heb je onder andere schroeven, profielen, isolatie en voegmateriaal nodig.

Bij elke gipsplaat voegen we een handig ‘boodschappenlijstje’ toe waar precies op staat wat jij nodig hebt om een gegarandeerd goede oplossing te bieden. Knauf biedt namelijk ook op gipsplaatsystemen de bekende KnaufZeker-garantie. Gebruik je Knauf-producten met elkaar volgens de systemen die zij voorschrijven, dan waarborgen zij de beoogde prestaties van het systeem. Dat is mooi, want deze zekerheid kun jij vervolgens ook weer doorgeven aan je klant: je levert gegarandeerde prestaties bijvoorbeeld op het gebied van geluidsisolatie of brandwerendheid.

Vragen in de vestiging

De toebehoren om een gipsplatensysteem compleet te maken, vind je dicht bij de gipsplaten. Zo heb je alles direct bij de hand. Mocht het nodig zijn, neem je alles in een keer mee en zit je zo weer in je bus. Heb je advies nodig? Vanzelfsprekend staan de medewerkers van jouw favoriete Bouwmaat voor je klaar om je te helpen. Zij assisteren je bij het bieden van de beste oplossing voor jouw klant.

Meer lezen

Deel dit artikel: