Materiaal

Voorkom tocht in de woning met Ellen tochtoplossingen

Deel dit artikel:

Tocht in huis is niet alleen onprettig, het zorgt ook voor onnodig energieverbruik. Met tochtoplossingen kun jij je klant op een relatief simpele manier helpen. Ellen staat bekend om hun duurzame oplossingen voor tochtvrije ramen en deuren. We lopen er een aantal met je door.

Koop Ellen tochtoplossingen

Opbouwtochtprofielen: Elro XL en ARP+

De opbouwtochtprofielen van Ellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De Elro XL bijvoorbeeld is een aluminium tochtprofiel dat je op de dag van een deuren raamkozijn monteert. Je installeert het profiel op zowel naar binnendraaiende deuren of ramen, als naar buitendraaiende deuren of ramen. Het Elro XL profiel is simpel en snel te plaatsen. Dit profiel is leverbaar in onbehandeld aluminium of wit gemoffeld. Je kunt ook kiezen voor de ARP+. Dit is een aluminium opbouwtochtprofiel, speciaal voor renovatiedoeleinden. Het aluminium is geanodiseerd en wordt geschroefd met rvs schroeven en is daarmee ideaal voor buitentoepassingen. Ook dit profiel is geschikt voor naar binnenen naar buitendraaiende deuren en ramen. Zowel met de Elro XL als de ARP+ overbrug je grote kieren.

Inbouwtochtprofielen: AIB 4G en AIB 3N XL

Bij Ellen ben je ook aan het juiste adres voor professionele inbouwtochtprofielen. Het AIB 4G aluminium tochtprofiel voor naar binnen- en buitendraaiende ramen en deuren plaats je eenvoudig in de 6 mm afhangspeling. De Ellen AIB 3N XL is gemaakt van zwaarder aluminium, heeft een soepele kwalitatief betere siliconen afdichting en dicht 30% meer af dan de AIB 4G. Het is ook geschikt voor montage in de sponning van naar binnen- en naar buitendraaiende ramen en deuren. Heb je te maken met een kromgetrokken deur? Dan is dit tochtprofiel de beste oplossing. De siliconen afdichting geeft een optimale luchtdichting (+30% ten opzichte van de AIB 4G) en aanslagdemping.

Tochtbanden K t/m D

Het aanbrengen van een tochtband bij kieren is een goedkope en eenvoudige manier van isoleren die je klant veel plezier oplevert. Ellen heeft verschillende hoogwaardige EPDM-tochtbanden in het assortiment. Onder andere de tochtband K (kleine kier, minimaal 2 mm en maximaal 3 mm), tochtband P (gemiddelde kier, minimaal 3 mm, maximaal 5 mm) en tochtband D (grote kier, minimaal 4 mm, maximaal 6 mm). De montage van deze tochtbanden is eenvoudig: meten, afknippen en in de sponning plakken.

Dorpelprofielen voor elke situatie

De ideale oplossing tegen tocht dat onder de deur doorkomt is het dorpelprofiel. Ook wat betreft dorpelprofielen biedt Ellen een ruime keuze. Specifiek voor de binnenzijde van de buitendeur of voor binnendeuren. Van verschillende materialen zoals beuken, kunststof of rvs, tot oplossingen met een extra grote lip voor grote kieren onder deuren. Speciale aandacht verdient de DBS, een onzichtbaar dorpelprofiel gemaakt van aluminium met een velours borstel. Perfect voor de binnendeur als je klant het profiel liever niet ziet.

EllenMatic valdorpels: geautomatiseerde tochtbescherming

Een tochtvaldorpel heeft een afdichting die automatisch naar beneden gaat bij het sluiten van de deur en zorgt zo dat de kier onder een deur slim wordt afgesloten. EllenMatic valdorpels zijn beproefde oplossingen tegen tocht, geluid en rook voor montage aan de onderkant van de deur. EllenMatic Uni-Proof voorkomt tocht en is geschikt voor montage in de groef onder in houten deuren.

Je kunt ook gaan voor de EllenMatic Soundproof, de beste automatische geluid-, rook- en brandwerende valdorpel voor houten deuren. Alle valdorpels zijn voorzien van een ingebouwde ‘No-Break-functie’, die ervoor zorgt dat het binnenwerk terugveert als er obstakels onder de deur liggen en daardoor niet kapot kan gaan. Deze valdorpel is geschikt voor zowel voor binnenals buitendeuren in een droge omgeving. Ideaal als een vlakke vloer zonder drempel gewenst is. De Elegance Cassette is het aluminium houderprofiel voor montage van de Uni-Proof en Soundproof op het deurblad.

Koop Ellen producten bij Bouwmaat

Koop je Ellen producten online of in onze vestiging. Mocht er een artikel niet op voorraad zijn? Bestel het dan bij de balie in de vestiging.

Koop Ellen tochtoplossingen

ERVARING IN TOCHTOPLOSSINGEN

Zeker voor oudere woningen geldt dat er de nodige kieren te vinden zijn. Langs deuren en ramen komt kou naar binnen, maar glipt warmte natuurlijk ook naar buiten. In een huis waar alle naden en kieren goed dicht zijn, kan de thermostaat vaak een graadje lager. Bovendien scheelt het natuurlijk nare tocht. Goede tochtoplossingen zorgen voor een comfortabelere en energiezuinigere woning. De tochtoplossingen van Ellen zijn dan ook een graag geziene gast in de schappen van Bouwmaat. Ellen-producten worden geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Elton. De ruim 70 jaar ervaring van dit bedrijf vind je terug in de verschillende oplossingen van Ellen tegen tochtproblemen in huis. De leeftijd van het huis en de bijbehorende verschillende type deuren of kozijnen, zijn bepalend voor het juiste product.

Je kunt kiezen uit:

Meer lezen

Deel dit artikel: