MateriaalMateriaal en gereedschap

Wandafwerking als kunst met Stucco d’Or

Deel dit artikel:

Strakke en gladde wanden, trendy kleuren: consumenten willen tegenwoordig hun woning helemaal naar eigen smaak afwerken. Dat vraagt om nieuwe producten waarmee je kan inspelen op deze trends. De premium productlijn Stucco d’Or van Prinssen voorziet hierin met vijf verschillende wandafwerkingen. De creativiteit die je met deze producten in je werk kan leggen, zorgt dat je als vakman bijna als een kunstenaar te werk gaat!

Stucco d’Or: moderne serie wandafwerkingen

Met de eind 2018 gelanceerde productlijn speelt Prinssen in op de wensen van veel woonconsumenten. De vraag naar gladde wandafwerking is groot en veel mensen willen een eigen stijl creëren in huis. Waar vroeger traditionele stucproducten met een grove uitstraling zoals spachtelputz of granol veel voorkwamen, is de vraag geleidelijk verschoven naar steeds gladdere wandafwerkingen. Stucco d’Or beantwoordt niet alleen deze vraag maar biedt tegelijkertijd een veelvoud aan kleuren, textuur en sfeer waardoor je als vakman eindeloos kan variëren en echt je vakmanschap kan tonen.

Creatief omgaan met wandafwerking

Een groot voordeel van de Stucco d’Or-producten is dat je geen schilder of stukadoor hoeft te zijn om toch voor een fraaie wandafwerking te kunnen zorgen. Elke allround vakman kan deze producten eenvoudig verwerken en daarbij ook nog eens zijn eigen creativiteit gebruiken. Zo kan je in gesprek gaan met je klant over het aanbrengen van fraaie details die hun woning een unieke uitstraling geven. Of juist bijzondere wensen van klanten vervullen op het gebied van kleur of een bepaald effect op de wand. Door de grote variatie in kleuren en stijlen ben je als het ware je eigen binnenhuisarchitect!

 

Toepassingen en verwerking

De producten van Stucco d’Or zijn geschikt voor wandafwerkingen in de meest voorkomende ruimtes in huis, zoals de woon- en slaapkamer, gang en keuken. Ook in de badkamer kunnen ze worden toegepast, alleen wordt dit niet aangeraden voor in de natte cel. Wil je bijvoorbeeld een wand creëren boven de wastafel, dan kan dit wel weer goed met één van de vijf producten die je op de muur verft of smeert. Prinssen heeft twee coatings toegevoegd aan de Stucco d’Or-lijn die voor extra bescherming van de wand zorgen. Handig, bijvoorbeeld als je klanten jonge kinderen hebben die nog wel eens een wand willen raken met speelgoed of voor een ruimte zoals het toilet die intensief gereinigd wordt met schoonmaakmiddelen.

Voorbeelden en demonstraties

In de vestigingen van Bouwmaat zijn bij de verfmengbalie stalen te zien van de producten van Stucco d’Or waardoor je direct een goede indruk krijgt van de uitstraling. De kleuren waarin je de gekozen muurverf of pleister wil aanbrengen, kunnen bij de vestiging gemengd worden. Prinssen verzorgt regelmatig demonstraties van deze producten. Informeer bij jouw Bouwmaat-vestiging naar de eerstvolgende datum!

Product

Type

Kleuren

Verwerking

Stucco Originale
Originale

Decoratieve pleister met klassieke stucco uitstraling
Verkrijgbaar in:

  • 0.1 mm
  • 0.3 mm
  • 0.5 mm
15 stijlvolle kleuren
Aanbrengen met roestvrijstalen spaan
Concreto
Concreto
Decoratieve, zeer matte betonlook wandafwerking
In > 200 kleuren verkrijgbaar
Eerste laag rollen met de roller, daarna het betoneffect creëren met de spaan
Calco
Calco
Kalkmatte wandafwerking met krijteffect
In alle kleuren verkrijgbaar van de Prinssen Colour Inspiration kleurenwaaier, incl. NCS en RAL-kleuren
Aanbrengen met roller of blokkwast
Velluto
Velluto
Decoratieve, matte wandafwerking met een fijn fluweeleffect
13 fluweelzachte kleuren (bont kleurenpallet)

Aanbrengen met blokkwast

Metallico
Metallico
Decoratieve, glanzende metallic wandafwerking
40 metallic kleuren
Aanbrengen met kwast, roller of HVLP verfspuit. Tip: creëer een uniek structuureffect door na het aanbrengen van de verf met de roller direct huishoudfolie hierop te plakken en dit hierna los te halen
Protecto 1K
Protecto 1K

Watergedragen, extra matte, transparante coating die de wand beschermt tegen krassen en slijtage

Transparant
Nat-in-nat verwerken met roller of kwast. Tijdens droging niet meer bijwerken
Protecto 2K
Protecto 2K

Zeer duurzame, watergedragen, extra matte, transparante coating voor extra bescherming van de wandafwerking tegen krassen, slijtage en bijvoorbeeld chemicaliën

Transparant
Nat-in-nat verwerken met kwast of 2K-roller. Tijdens droging niet meer bijwerken
Deel dit artikel: