KlussenMateriaalMateriaal en gereedschap

Trends in binnenstucwerk: Ardex Pandomo® Wall

Deel dit artikel:

Het is misschien wel de grootste trend op het gebied van binnenstucwerk van de afgelopen jaren: de betonlook. Consumenten omarmen de robuuste maar ook neutrale uitstraling en geven hun woning zo een unieke sfeer. De Ardex Pandomo® Wall is een uiterst geschikte decoratieve cementpleister om deze betonlook te creëren. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Voordelen Ardex Pandomo® Wall

De Ardex Pandomo® Wall is op wanden en plafonds makkelijk te gebruiken. De cementpleister heeft alles in zich om snel een zeer fraai modern design te creëren dat volledig aansluit op de betonlook trend. Uniek aan de pleister is dat hij tevens geschikt is voor toepassing in de badkamer (behalve in de natte cel).

Met de Ardex Pandomo® Wal zijn klanten volledig op hun wenken te bedienen. Dankzij een fraai designtool kunnen zij de ultieme kleur bepalen. De standaard witte kleur (Ardex Pandomo® W1) is makkelijk op elke gewenste kleurtint te mengen. Hierdoor is bijna elke wens te realiseren. De betonlook uitstraling kan bovendien volledig worden doorgezet. Je kunt, naast wanden en plafonds, ook badkamermeubels met Pandomo® Wall bekleden Een echte totaal- oplossing dus.

Hoe werkt het?

De Ardex Pandomo® Wall is bekend om zijn soepele verwerking, snelle droging en uitharding (en de daarbij horende tijdswinst). Maar hoe werkt het dan precies?

Na het kiezen van de definitieve kleur, wordt de ondergrond voorgestre- ken met Ardex P3. Deze voorstrijk droogt snel waardoor je na een uur al met het aanbrengen van de cement- pleister kunt beginnen. Na het nat maken van de wand met de spons, kan de stukadoor zijn unieke ‘handtekening’ plaatsen. Dit gebeurt door gebruik te maken van kleinere of grotere spackmessen. Na vijf uur drogen, start de volgende stap: het polijsten. Hierna wordt de wand of het plafond voorzien van Ardex Pandomo® SP SL Steenolie, wat er voor zorgt dat poriën gesloten worden en de kleur wordt verdiept.

Eindresultaat Ardex Pandomo® Wall

In de praktijk

Jack Bielec van BLC Bouw, heeft de Ardex Pandomo® Wall al vaak toegepast. We treffen hem in een badkamer in Houten. “Ik gebruik de Ardex Pandomo® Wall zeker twee keer per maand als decoratiepleister in de badkamer. Het is makkelijk in één laag te verwerken en je krijgt die mooie schone betonlook die iedereen wil hebben. Het werkt snel, in twee dagen heeft de badkamer een nieuwe uitstraling. Op de eerste dag breng je de pleister aan, de dag erna polijst je en kun je direct erna de steenolie aanbrengen. Er is veel keuze qua kleuren. Die bestel ik makkelijk bij Bouwmaat en heb ik vervolgens zeer snel beschikbaar. Het is het ideale product voor het krijgen van die typische betonstructuur.”

Deel dit artikel: