GereedschapMateriaal en gereedschap

Anza Pro: voor elke lak de perfecte kwast of roller

Deel dit artikel:

Schilderen is een mooie klus, maar soms ook een zware. Bij Anza Pro weten ze dat en daarom doen ze er alles aan om hun producten zo efficiënt en ergonomisch mogelijk te maken. Innovatie en samenwerking met schilders staat hoog in het vaandel. Zo creëren ze voor elk verftype de perfecte kwast zodat jij eenvoudig het beste resultaat haalt. Dat merk je aan de Titanium kwasten en de Antex rollers!

Jurgen Daalhuisen is Sales Manager Nederland bij Orkla House Care Benelux. Hij vertelt ons over het bijzondere merk Anza Pro dat zijn oorsprong vindt in Bankeryd in Zweden. Ake en Bernt Damberg begonnen daar een kwastenfabriek. Al vroeg in de historie van het bedrijf groeide het besef dat kwasten bestaan uit meer dan zomaar vezels. Er is een wereld te winnen met kwasten waarmee je ook echt efficiënt en comfortabel kan werken.

Jurgen: “Deze gedachte werd ook meegenomen toen de Zweden internationaal gingen en zich richtten op de Nederlandse markt. Er werd onder andere nauw samengewerkt met de Nederlandse schilders om hun specifieke eisen en wensen te achterhalen. Die samenwerking is altijd gebleven. Ook de afgelopen jaren heeft ons Research & Development-team samengewerkt met professionele schilders om te kijken hoe onze kwasten nog beter kunnen bijdragen aan een perfect eindresultaat.”

Oplosmiddel houdend vs. watergedragen

De vele inzichten zijn door Anza Pro gebruikt om het assortiment verder te verbeteren. “Uit onze nauwe samenwerking met schilders bleek onder andere dat de helft zorgen had over de overgang van lakken op oplosmiddelbasis naar lakken op waterbasis. Dit komt doordat velen van hen hier een slechte gebruikservaring mee hebben gehad. Er is natuurlijk ook een groot verschil tussen beide lakken. Bij ‘oplosmiddelhoudend’ heb je door de langere droogtijd meer tijd om een optimale laagdikte en een perfecte afwerking te krijgen. ‘Watergedragen’ heeft een zeer korte droogtijd. Gebruik je hierbij de verkeerde kwast, dan droogt de verf al lichtjes tijdens het aanbrengen. Dit zorgt voor een slechte schilderervaring, matige afwerking en dat je als schilder minder snel werkt.”

Titanium Aqua: efficiënt watergedragen schilderen

Dit is precies waarom de Anza Pro Titanium Aqua kwastenrange is ontworpen. “De Anza Pro Titanium Aqua is een kwast speciaal voor moderne lakken op waterbasis. Ons R&D-team heeft lange tijd flink getest en vergeleken om de juiste filamenten en filamentmengsels (vezels) te bepalen. We kwamen uiteindelijk uit bij een specificatie waarmee je snel watergedragen schildert en toch precisie en controle behoudt. De Anza Pro Titanium Aqua biedt schilders de perfecte combinatie van hoge verfopname en efficiënte verfafgifte voor een uitstekende dekking. Met één dip kun je een groter oppervlak schilderen en de perfecte laagdikte bereiken.

Titianum-reeks: perfect voor lakken op oplosmiddelbasis

Jurgen wijst ons erop dat innovatie zich natuurlijk niet alleen heeft gericht op kwasten voor lakken op waterbasis. “De Anza Pro Titianum reeks is de juiste keuze als je schildert met lakken op basis van oplosmiddel. Dankzij een stijver mengsel van vezels verdeel je deze dikkere, langzamer drogende coatings geweldig gelijkmatig. Zowel de Titanium Aqua als de Titanium is verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en maten. Zo heb je als schilder altijd de juiste kwasten voor jouw klus.”

Vilt of Antex, altijd de juiste verfroller

Naast de kwasten staat Anza Pro ook bekend om hun uitstekende verfrollers. Ook hier bepaalt het type lak met welke roller je het makkelijkst het beste resultaat haalt. Jurgen heeft hierbij nog wat laatste tips. “Voor oplosmiddelhoudende lakken zweren veel schilders bij de Anzo Pro Vilt. Deze laagpolige viltrollers zijn pluisvrij en hebben een grote verfcapaciteit zodat je de klus perfect kunt klaren. Ga je voor een hoogglansafwerking, dan is dit echt de roller voor jou. Voor aflakken op waterbasis kies je voor de rollers uit ons Antex assortiment. Dankzij zijn laagpolige, microvezelstof krijg je ook met een watergedragen systeem snel een dekkend resultaat.”

Deel dit artikel: