Materiaal en gereedschap

Het Altrex Shuttle systeem

Deel dit artikel:

Veiliger werken met steigers

Een groot deel van de jaarlijkse bedrijfsongevallen komt jammer genoeg nog altijd op rekening van vallen van hoogte. De Altrex Shuttle maakt het echter veel veiliger. Met dit modulair liftsysteem hijs jij je gereedschap en zelfs zonnepanelen veilig én ergonomisch naar boven!

Veilig en ergonomisch werken op hoogte, dat is waar Altrex al jaren voor staat. Het zijn zaken waar jij als vakman natuurlijk ook dagelijks mee bezig bent. Met de Shuttle zet je een volgende stap richting nog veiliger en prettiger werken. Met dit modulaire systeem hijs je door middel van een lier een last tot 30 kg naar boven. Je bedient het systeem met slechts een accuboormachine. De lier sluit je namelijk eenvoudig aan op je accuboor, door deze linksom te laten draaien hijs je jouw spullen zonder spierkracht je steiger op.

De Shuttle is toepasbaar op een RS TOWER 52 rolsteiger en bestaat naast een lier uit geleidingsprofielen en diverse consoles. De geleidingsprofielen klem je gemakkelijk aan de sporten van je steiger. Je kunt het systeem laten uitvoeren met een Carrier set of een met Solar panel, speciaal voor zonnepanelen.

Carrier set: materiaal makkelijk omhoog

Ga je voor de Shuttle met Carrier set, dan heb je prettig en zonder gevaar al je materialen op je werkplek op de steiger. De Carrier set heeft een eigen console maar de kratdrager past ook op de console van het Solar panel.

Solar panel: zonnepaneel zo op je platform

Plaats je regelmatig zonnepanelen? Ga dan voor de Solar panel. Je hijst eenvoudig en snel één zonnepaneel per keer naar boven langs de zijkant van je steiger. Dankzij het Solar opbouwframe kun je een paneel 90° draaien en makkelijk op je werkplatform plaatsen.

Licht en flexibel

De Shuttle bouw je gelijktijdig met je rolsteiger op. Hij is licht in gewicht, makkelijk te monteren en flexibel door het gebruik van één en twee meter profielen. De Shuttle maakt jouw werk op een rolsteiger veiliger, makkelijker en lichter!

Interesse?

Heb je interesse in de Altrex Shuttle? Vraag bij jouw vestiging om meer informatie en de bestelmogelijkheden.

Deel dit artikel: