Inspiratie

Meester Restauratiestukadoor: de volgende stap in uw carrière!

Deel dit artikel:

Heeft u de nodige ervaring opgedaan als stukadoor en bent u op zoek naar nieuwe uitdagingen in uw vak? Het Neerlandsch Stucgilde verzorgt samen met de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en Savantis de opleiding tot Meester Restauratiestukadoor. In drie jaar tijd leert u bijzondere technieken op het gebied van stuc- en restauratiewerk. Ervaren stukadoors zetten met deze vervolgstap de kroon op hun carrière.

Restauratie en decoratie

De opleiding tot Meester Restauratiestukadoor bevat een uitdagende combinatie van praktijk en theorie. Cursisten leren in verschillende modules bijzondere technieken op het gebied van restauratie en (klassieke) decoratie. Denk hierbij aan stucmarmer, Venetiaanse pleisters, sgraffito, fresco’s, het vergulden van lijstwerk en ornamenten en het maken van mallen. Ook de theorie van het vakgebied komt ruimschoots aan bod. Cursisten leren over de geschiedenis van de bouwkunst, het maken van een restauratieplan en het uitvoeren van schade- en sporenonderzoek.

Unieke opleiding

Niet iedere vakman wordt direct toegelaten tot de voor Nederland unieke opleiding. Voor stukadoors is het een vereiste om het diploma Gezel Stukadoor te bezitten en al een aantal jaren werkervaring te hebben. In een intakegesprek wordt gevraagd naar de motivatie om de opleiding te volgen. De opleiding duurt drie jaar, waarbij de lessen op zaterdag in Veenendaal plaatsvinden, plus enkele avondlessen theorie.

Jorrit Kauffman: “Tijdens deze opleiding leer je inventief denken.”

Meesterschap

Deelname is intensief maar belemmert uw doordeweekse werkzaamheden niet. Wie de opleiding afrondt, krijgt een officieel diploma en kan lid worden van het Neerlandsch Stucgilde. Daarmee behoort u tot de top van het stukadoorswezen in ons land! Maar belangrijker nog is dat u een hoop nieuwe kennis opdoet. Zo kunt u in de praktijk het meest bijzondere restauratiewerk uitvoeren, naast andere klussen. Een ideale combinatie van vakmanschap én meesterschap!

Meer weten over deze opleiding of aanmelden voor een intakegesprek? Neem contact op met het Neerlandsch Stucgilde.

Neem ook eens een kijkje in een oude herenboerderij met prachtig stucwerk:

Meer lezen

Deel dit artikel: