MateriaalMateriaal en gereedschapStappenplannen

Stappenplan isolatie met Knauf Skin

Deel dit artikel:

Isolatie is een effectieve manier om snel energie te besparen. Vaak denk je hierbij aan het isoleren van de spouwmuur, het dak of de vloer. Een vorm van isolatie die nog wel eens vergeten wordt, maar zeker net zo effectief is, is buitengevelisolatie. Bijkomend voordeel? Je kan de woning van je klant ook nog eens een totaal nieuwe uitstraling geven!

 

Zelf het Knauf Skin Systeem toepassen?

Informeer bij jouw Bouwmaat-vestiging naar de mogelijkheden en een projectadvies van Knauf op maat!

Knauf Skin: duurzaamheid zag er nog nooit zo strak uit!

Met het Knauf Skin-systeem bied je de klant een energiezuinige totaaloplossing. Doordat de gevel aan de buitenkant wordt geïsoleerd, blijft de ruimte in huis gelijk en is er geen overlast van werkzaamheden. Knauf Skin is zowel in de nieuwbouw als renovatie toe te passen en zorgt voor een hogere isolatiewaarde van het pand. Naast een lagere energierekening levert dit je klant nog meer voordeel op: de woning kan tegelijkertijd een compleet nieuw uiterlijk krijgen. De gevel kan namelijk naar wens worden afgewerkt, met sierpleisters in diverse kleuren voor een strak uiterlijk, of steenstrips voor een bakstenen uitstraling. Hoe je de klant met Knauf Skin voorziet van deze combinatie van duurzaamheid en fraaie gevelafwerking, zie je in het stappenplan hieronder.

Stappenplan isolatie met Knauf Skin

Knauf Skin bestaat uit EPS-(polystyreen) isolatieplaten die je tegen een gevel verlijmt. De dikte van deze platen is afhankelijk van de isolatiewaarde die je wil behalen. Over de isolatieplaten heen komt een wapeningslaag die is voorzien van gaas. Daaroverheen komt de afwerkingslaag. Hoe je Knauf Skin aanbrengt, vind je in onderstaand stappenplan.

Stap 1

Plaats de aluminium sokkelaansluiting tussen het geveloppervlak en het plintbereik.

Stap 2

Lijm de EPS-platen tegen de gevel met Knauf SM 700 PRO. Deze multifunctionele pleister kan behalve voor het plakken van de isolatieplaten ook gebruikt worden als wapenings- en afwerkingslaag. Het isolatiemateriaal kan strak op maat worden gemaakt met een gereedschap voorzien van een gloeidraad. Zo wordt voorkomen dat EPS-korrels afbrokkelen en over de bouwplaats verspreid worden, hetgeen bijdraagt aan het behouden van een schone werkplek.

Stap 3

Breng vervolgens het Knauf Isoltex wapeningsweefsel netjes over de EPS-platen aan. Gebruik hiervoor ook de SM 700 PRO. Zorg ervoor dat het wapeningsweefsel in een wapeningslaag van 5-7mm dikte wordt ingebed. Voordat je het afwerkt, moet hier nog een laag van 2-3 mm SM 700 PRO overheen. Het is belangrijk dat de diktes van deze lagen worden nageleefd. Controleer dit goed! Het is ook belangrijk om het wapeningsgaas en de SM 700 PRO nauwgezet rondom de kozijnaansluiting aan
te brengen.

Stap 4

De complete buitengevel kan je ook met SM 700 PRO afwerken, maar het is ook mogelijk om ander materiaal te gebruiken zoals de Knauf Conni S. Deze sierpleister is in vele verschillende kleuren (van de Knauf kleurenkaart) en structuren verkrijgbaar. Zo kan er een ruw(er) geschuurd uiterlijk gecreëerd worden. Ook zijn steenstrips (Knauf Brick Slips flex) geschikt voor de afwerking waardoor je het bakstenen uiterlijk van de gevel weer grotendeels terugbrengt. Zo kan je dus naar wens van de klant een unieke afwerking verzorgen! Zowel de steenstrips als de sierpleister zijn bij Bouwmaat op bestelling verkrijgbaar.

Zelf het Knauf Skin Systeem toepassen?

Informeer bij jouw Bouwmaat-vestiging naar de mogelijkheden en een projectadvies van Knauf op maat!

Let op dat er nergens thermische lekken ontstaan bij de aansluiting van de isolatieplaten onderling en bijvoorbeeld op een kozijn. Met Knauf Zwelband maak je de aansluitingen tussen bouwdelen en de EPS-platen waterkerend.

Deel dit artikel: