Klusbedrijven bouwen door

Deel dit artikel:

Omdat we graag wilden weten hoe we jou als vakman én als klant beter van dienst kunnen zijn in deze tijd, hebben we een onderzoek uitgevoerd onder klusbedrijven. We hebben onder andere gevraagd naar de maatregelen die vakmensen nemen en of ze nog voldoende werk in de agenda hebben staan.

Hieruit blijkt dat de meeste bedrijven ondanks de Corona maatregelen nog ruim voldoende werk hebben.  Ook de komende maanden ziet het er nog goed uit voor de meeste bedrijven. Om het werk mogelijk te maken worden wel maatregelen genomen. 1.5 meter afstand tot elkaar, niet in dezelfde ruimte werken als de opdrachtgever en voldoende desinfecteren zijn de standaard geworden. 

Voldoende werk

Van de 330 respondenten geeft 82% aan nog voldoende werk te hebben. Ook voor de komende 3 maanden verwacht ruim driekwart van de vakmensen voldoende werk te blijven houden. In onze vestigingen zien wij ook dat klanten ons gewoon weten te vinden. Onze klanten werken met name voor consumenten thuis. Dit deel van de bouw draait gewoon door, mensen blijven hun woning verbeteren. Klanten doen hun aankopen het liefste op één plek en proberen spreiding van aankopen te verminderen.

Maatregelen zorgen voor veilig werken

Het overgrote deel van de vakmannen houdt zich aan het door de branche opgestelde protocol ‘Samen veilig doorwerken’ LINK. Dit protocol biedt duidelijkheid aan vakmensen en hun opdrachtgevers. Uit het onderzoek blijkt dat 92% van de vakmensen maatregelen neemt om veilig te werken. Afstand houden tot de opdrachtgever en tot collega’s is hierbij de belangrijkste maatregel. 

Bouwmaat staat voor je klaar

Bij Bouwmaat blijven we natuurlijk ons best doen om te zorgen dat we alles voor jouw klus op voorraad hebben. Tevens zorgen we ervoor dat je volgens de richtlijnen van het RIVM in onze vestigingen terecht kan. En natuurlijk kun je ook voor advies terecht bij je Bouwmaat vestiging. 

Lees meer

Deel dit artikel: