MateriaalMateriaal en gereedschap

Uponor S-Press PLUS: de perfecte persverbinding

Deel dit artikel:

Als professionele bouwer kies je voor bewezen gegarandeerde oplossingen. Professionals vertrouwen dan ook al jaren op de producten van Uponor. De S-Press PLUS bijvoorbeeld is de perfecte perskoppeling voor permanent dichte leidingverbindingen. Robuust, eenvoudig en slim. We vertellen je er graag wat meer over!

De nieuwe generatie koppelingen

S-Press PLUS perskoppelingen zijn de optimale oplossing voor het creëren van permanent dichte leidingverbindingen. Ze zijn te gebruiken voor drinkwaterinstallaties, oppervlakteverwarming- en koeling en radiatoraansluitingen. De koppelingen zijn geschikt voor een hoge belastbaarheid en zo ontworpen dat de doorstroming niet stagneert. Ze zijn bruikbaar voor alle Uponor meerlagenleidingen en gereedschappen, persbekken passen dus probleemloos. S-Press PLUS perskoppelingen scoren buitengewoon goed op de factoren robuustheid, zekerheid, eenvoud en slim. Hiermee zijn het met recht de nieuwe generatie koppelingen en de standaard voor gegarandeerd dichte leidingen.

Geschikt voor de zwaarste omstandigheden

Tijdens een klus kan het voorkomen dat een koppeling valt. Daarbij moet een perskoppeling een gegarandeerde oplossing zijn. Daarom kies je voor het meest robuuste systeem. Die heb je met de Uponor S-Press PLUS te pakken. De roestvrijstalen pershulzen beschermen de afdichtringen tegen beschadiging. Uit een treksterktetest bleek dat de koppeling een kracht van 1600 N kon weerstaan! Kies je voor de Uponor S-Press PLUS, dan kies je voor materiaal van de hoogste kwaliteit. De koppelingbehuizingen van ontzinkingsbestendige messing, maken onbeperkt gebruik in drinkwater- en verwarmingsinstallaties mogelijk. Ze zijn bovendien zeer goed bestand tegen bouwplaatschemicaliën.

De perfecte persverbinding

Zekerheid rondom een persverbinding is erg belangrijk. De Uponor S-Press PLUS maakt dit zo makkelijk mogelijk. Kijkvensters in de roestvrijstalen pershulzen zorgen voor een eenvoudige controle van de insteekdiepte van de buis vóór het persen. Het kijkvenster op de pershuls heeft daarom een prominente plaats. De speciale vorm van de pershulzen en de speciaal ontworpen aanslagringen zorgen voor een precieze positionering van de persbekken van Uponor. De pershulzen zijn daarnaast rondom voorzien van een kleurgecodeerde folie. Zodra de koppeling op de juiste wijze op de leiding geperst is, kan de folie eenvoudig verwijderd worden. Indien de folie niet te verwijderen is, is de persing niet goed uitgevoerd. Naast de ‘ongeperst niet dicht’functie biedt dit een dubbel controlemoment om te zien of de persing correct heeft plaatsgevonden. De kleurcodering is uniek voor een bepaalde diameter van de koppeling. Deze kleur is tot op een afstand van vijf meter zichtbaar en ook onder moeilijke lichtomstandigheden goed te herkennen.

Eenvoudige installatie in drie stappen

Gebruiksgemak staat bij Uponor hoog op de agenda. Dat zie je uitvoerig terug in het design van de S-Press PLUS. Het gestroomlijnde ontwerp zorgt namelijk voor een zeer goede doorstroming met minder weerstand en weinig drukverlies. Het slanke ontwerp van de afgewerkte verbinding maakt het bovendien makkelijker om achteraf te isoleren. Nog een voordeel van de S-Press PLUS is dat je niet meer hoeft te kalibreren of ontbramen. In slechts drie stappen heb je een afgewerkte verbinding: snijden, insteken en persen.

DE S-PRESS PLUS IN DRIE STAPPEN

Je las het net misschien al: het is snijden, insteken en persen met de S-Press PLUS! Hoe ga je dan precies te werk?

Stap 1
Knip of snij de leiding op de juiste lengte met een speciale kniptang. Doe dit met een draaiende beweging.

Stap 2
Steek de leiding in de koppeling. Controleer door middel van het controlevenster op de pershuls of de leiding op de juiste diepte in de koppeling ingestoken is.

Stap 3
Pers vervolgens de koppeling op de leiding. Zodra je dit goed hebt gedaan, kun je de gekleurde folie makkelijk verwijderen.

Slimme QR-code

Weet je even niet precies hoe het zit? Dan biedt de opgedrukte QR-code op de pershuls uitkomst. Die scan je eenvoudig met de Uponor Pro app. Zo heb je meteen alle relevante technische informatie tot je beschikking en 24 uur per dag toegang tot installatiesupport. Dat is fijn, want je wilt natuurlijk snel door kunnen op je klus.

100% compatibel met Uni Pipe PLUS

Uponor S-Press PLUS koppelingen zijn afgestemd op het bestaande Uponor meerlagenleidingsysteem en dus 100% compatibel. Ze passen dus ook perfect op de Uni Pipe PLUS. Dit is de bekende unieke meerlagencomposietleiding van Uponor zonder lasnaad. Dankzij de naadloze aluminium composiet meerlagenleidingtechnologie heeft deze leiding een tot 40% kleinere buigradius dan vergelijkbare leidingen. Hierdoor leg je leidingwerk eenvoudiger en sneller aan. Doordat de leiding in de gebogen vorm blijft, is het niet nodig om achteraf te corrigeren. De hogere buigzaamheid zorgt er ook voor dat er minder koppelingen nodig zijn. De Uni Pipe PLUS scheelt je dus niet alleen tijd, maar ook materiaal en kosten!

Bewezen kwaliteit en doorlopende innovatie

Uponor is een leidinggevende leverancier in oplossingen voor huistechnologie en infrastructuur. De afgelopen 25 jaar heeft het bedrijf meer dan 500 miljoen koppelingen voor leidingwerk geproduceerd. Al decennia staat Uponor bekend als als onderneming die zich dankzij innovaties en nieuwe producten onderscheidt. Onder andere uitvoerige R&D, vooronderzoek, praktijkonderzoek en directe betrokkenheid uit verschillende lagen en vakgebieden uit de bouwsector, zorgen steeds weer voor betere producten. In Uponor S-Press PLUS komen de beste elementen van eerdere producten dan ook samen. Alles om het werk van installateurs en andere professionals eenvoudiger te maken.

Deel dit artikel: