GereedschapMateriaal en gereedschap

Steigeraanhanger; de meest gestelde vragen

Deel dit artikel:

Als je regelmatig met steigers werkt weet je dat het een heel gedoe kan zijn om de steigers te vervoeren. Met een steigeraanhanger wordt dit een stuk makkelijker. Bouwmaat heeft de steigeraanhanger DeLuxe van Altrex in het assortiment en daarom hebben we een aantal belangrijke vragen over deze steigeraanhanger voor je beantwoord. 

Welk steigermateriaal kan ik op de steigeraanhanger vervoeren?
De steigeraanhanger mag alleen gebruikt worden voor het vervoeren en opslaan van een Altrex rolsteiger

Hoeveel steigermateriaal kan ik op de aanhanger vervoeren?
De maximale belading van de steigeraanhanger is een brede rolsteiger met 14,2 meter werkhoogte (traditioneel) of een brede rolsteiger met 13,2 meter werkhoogte met Safe-Quick® 2 GuardRail. Dit geldt bij aanhangers geproduceerd na juli 2018.

Kan ik meer vervoeren op de aanhanger dan alleen een steiger?
Nee.

Welke stekker heb ik nodig?
De steigeraanhanger is voorzien van een 13-polige stekker. Met een verloopstekker  kun je dit omzetten van 3 naar 7-polig. 

Welk rijbewijs moet ik hebben?
Omdat het totaalgewicht van de aanhanger lager is dan 750 kg heb je voldoende aan een B-rijbewijs. Je hoeft dus geen speciaal rijbewijs te halen. Let er wel op dat het gewicht van de auto en de aanhanger samen niet meer is dan 3.500 kilo.

Moet ik de aanhanger voorzien van een eigen kenteken?
Het is in Nederland en België verplicht voor een aanhanger onder de 750 kg om een kentekenplaat van het trekkende voertuig te hebben. In Nederland is dit een witte plaat.

Is de steigeraanhanger door de RDW gekeurd?
De aanhanger is door de Rijksdienst Wegverkeer goedgekeurd. Je mag de aanhanger in Europa gebruiken. Laat je van te voren wel goed informeren want in sommige landen kan hiervoor een extra keuring noodzakelijk zijn. 

Moet ik de aanhanger jaarlijks laten keuren?
Het laten keuren van de aanhanger is niet verplicht. Het is wel aan te raden om de aanhangwagen periodiek na te laten kijken.  Controleer de aanhanger voor gebruik wel altijd op de gestelde punten uit de handleiding (hoofdstuk Inspectie, zorg en onderhoud).

Hoe moet ik de aanhanger inpakken?
Dit staat beschreven in de handleiding. Gebruik altijd een sjorband om het materiaal vast te zetten.

Kan ik de aanhanger op slot zetten?
De achterkant van de steigeraanhanger de Luxe is afsluitbaar middels een hangslot. De dissel is te beveiligen met een disselslot. Het stallen en beveiligen van de aanhanger is voor eigen risico van de gebruiker.

Let op: bij aanhangers geproduceerd na juli 2018 worden de Safe-Quick® 2 GuardRails op de onderste armen gehangen. Deze frames worden niet door de aanhanger afgesloten.

Zijn er aanpassingen mogelijk?
Het is niet mogelijk aanpassingen aan te brengen aan de aanhanger. Als je zelf zelf modificaties aan de steigeraanhanger aanbrengt komt de garantie te vervallen.

Deel dit artikel: