Deel dit artikel:

Bij Bouwmaat Huizen ontmoeten vakman Jeroen Gerritsen en Rens van Krieken, area manager van Steel Blue, elkaar. Samen gaan zij op zoek naar de juiste veiligheidsschoenen voor Jeroen. Hij heeft een eigen keukenmontagebedrijf en hecht daarom veel waarde aan stevige schoenen. Met de veiligheidsschoenen van Steel Blue is hij verzekerd van een comfortabele én kwalitatieve oplossing op de werkvloer.

Op zoek naar de juiste schoen

Jeroen komt regelmatig bij Bouwmaat. “Ik koop eigenlijk alles voor mijn klussen bij Bouwmaat. Vandaag ben ik hier voor een paar onderdelen en ben ik op zoek naar nieuwe veiligheidsschoenen, want mijn huidige zijn aan vervanging toe.” Rens heeft vanuit zijn functie veel contact met eindklanten en ondersteunt Jeroen in zijn keuze voor de beste schoen. “Ik wil Jeroen vandaag laten zien hoe Steel Blue veiligheidsschoenen aanvoelen. Door hem het comfort te laten ervaren en de meerwaarde te laten zien.”

Steel-Blue-Jeroen
Jeroen Gerritsen
Rens
Rens van Krieken

Goede werkschoenen zijn onmisbaar

Het belang van goede werkschoenen mag niet onderschat worden. Rens legt uit: “In de bouw zie je vaak dat iemand minimaal veertig uur, soms wel zeventig uur, per week loopt op veiligheidsschoenen. Helaas zien we regelmatig gebeuren dat iemand een verkeerde keuze maakt en daardoor een rug-, knie- of voetklacht oploopt. Daarom is een veiligheidsschoen juist heel belangrijk.” Jeroen sluit zich daarbij aan: “Als keukenmonteur verzorg ik het hele plaatje; van het slopen van de oude keuken tot het plaatsen van de nieuwe. Tijdens mijn werk zit ik daardoor veel op mijn knieën en tenen en loop ik de hele dag. Ik moet dus gewoon goede schoenen hebben voor de werkzaamheden die ik verricht.”

Eisen van de vakman

Wanneer Jeroen een nieuw paar veiligheidsschoenen koopt, zijn er drie belangrijke zaken waar hij rekening mee houdt. “Het is belangrijk dat ik een goede schoen heb met voornamelijk een stevige neus. Ik werk met zware dingen en zet wel eens iets op mijn teen, zodat ik het niet op de grond hoef te zetten. Ook zit ik op ruwe vloeren en daarom is het belangrijk dat de neus niet binnen een maand afgesleten is. Het comfort is de tweede interessante pijler. Dan gaat het mij er echt om hoe de schoen aan de voet zit en of hij lekker loopt. Waar ik tot nu toe ook altijd op gelet heb, is het uiterlijk. Voor mij is het van belang dat de schoen er mooi uitziet.“

Adviserende rol van Steel Blue

Een verkeerde keus op het gebied van werkschoenen is zo gemaakt. Daarom is het voor Steel Blue essentieel om de adviserende rol op zich te nemen. Rens: “Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen in de bouw en de ruwe industrie. Voor hen is het verplicht om een S3-gecertificeerde veiligheidsschoen te dragen. Alle veiligheidsschoenen van Stel Blue hebben deze certificering. Verder is de keuze voor een bepaalde schoen vooral gebaseerd op de persoonlijke wensen en eisen van de klant. Bij het aanmeten let ik natuurlijk op de breedte en lengte van de voet. Daarnaast kijk ik altijd of de teen niet tegen de neus aan zit.”

Focus op comfort

Comfort staat bij Steel Blue hoog in het vaandel. Rens: “De focus ligt echt op comfort. We gebruiken bij zowel de hak als de bal van de voet PORON®. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het een goede demping heeft en altijd weer in de juiste vorm terechtkomt. Demping is heel belangrijk om eventuele rugklachten te voorkomen en om een zacht voetbed te realiseren. In de praktijk horen we vaak van klanten dat dit voor extra comfort zorgt en dat het daadwerkelijk klachten voorkomt. Bij Steel Blue kan nooit iemand een verkeerde keuze maken dankzij de 30 dagen 100% Comfort Garantie. Dit houdt in dat de klant dertig dagen de tijd krijgt om te bepalen of de schoen geschikt is voor hem of haar. Zodra iemand klachten krijgt, kun je de schoenen binnen dertig dagen terugbrengen naar Bouwmaat en krijg je je geld terug. Ongeacht de staat van de schoen.”

±Steel Blue doorsnede schoen

Hele mooie schoenen van Steel Blue

Nadat Jeroen zijn wensen heeft verteld, stelt Rens voor dat hij het Southern Cross-model eens moet proberen. Dit hogere model is gemaakt van een hoge kwaliteit waterafstotend leer en heeft een stalen neus. Als Jeroen de Steel Blue veiligheidsschoen aangetrokken heeft, is hij meteen enthousiast. “Ze lopen echt superlekker! Ik vind het absoluut hele mooie schoenen om te zien. De neus ziet er qua kwaliteit goed uit en hij is niet te zwaar. Ook is de schoen makkelijk aan- en uit te trekken door de rits aan de zijkant. Dat is echt ideaal.” Rens vult nog aan: “Deze schoen heeft ook een inkeping aan de achterkant bij de achillespees. Als je veel op je knieën werkt geeft dat meer comfort en meer bewegingsvrijheid.”

Steel Blue schoenen passen

Lange levensduur en garantie

Door het gebruik van het hoge kwaliteit leer hebben de schoenen een lange levensduur. Wat daar ook aan bijdraagt is het onderhoud. Rens vertelt: “Het onderhoud van de schoenen is natuurlijk belangrijk. Bij goed onderhoud gaat de levensduur van de schoen weer omhoog. Het is goed om de schoen een keer per week, of een keer per twee weken, in de wax te zetten. Daarvoor hebben wij speciale wax in ons assortiment. Mocht er toch iets met de schoenen aan de hand zijn, heb je bij Steel Blue altijd zes maanden fabrieksgarantie. Zodra er iets kapot gaat dat binnen de garantie valt, krijg de klant direct een andere schoen.”

Goed geslaagd!

Al met al is het een geslaagde dag voor Jeroen. Hij keert huiswaarts met een mooi paar Steel Blue veiligheidsschoenen. Jeroen vertelt: “De eerste indruk van de schoenen is goed. Ik ben zeer tevreden over de pasvorm. Tot nu toe heb ik absoluut geen minpunten. De schoenen voelen superzacht vanbinnen en de vering voel je heel goed. Als je loopt, slipt de hak niet. Je voet blijft echt goed in de schoen zitten. Het design en de kleur vind ik prachtig. Normaal heb ik aparte schoenen voor klantbezoeken, maar dat is met deze niet meer nodig!”

Deel dit artikel: