Deel dit artikel:

Festool introduceerde onlangs drie nieuwe 18-volt accu-schuurmachines. De RTSC 400, DTSC 400 en ETSC 400 zijn de aanvullingen op de bekabelde schuurmachines RTS, DTS en ETS. Met de nieuwe machines is het zoeken naar stopcontacten voortaan verleden tijd. Schuif de opgeladen staafaccu in het handvat, vergrendelen en schuren maar!

In combinatie met de 18-volt-ion accu met een capaciteit van 3.1 Ah zorgt de EC-TEC motor voor prestaties alsof de machine met een snoer aan het stopcontact hangt.

De grote voordelen deze machine? Met de drie nieuwe Festool schuurmachines is een korte oplaadtijd gegarandeerd. Door de nieuwe technologie is het nog steeds mogelijk om uitermate krachtig te werken. Zelfs net zo krachtig als met gesnoerde machines.

Hij wordt geleverd met een Longlife stofzak wat zorgt voor stofopvang tot 5 uur schuren zonder overschrijding van de stofvrij normen volgens het TNO. Natuurlijk is hij ook aan te sluiten aan een professionele stofzuiger.

Verder zorgt de ergonomische softgrip voor een prettige handbediening waarbij de trillingen nagenoeg worden opgevangen in machine zelf. Dat geeft je hand en pols voldoende rust.

Ook wordt hij geleverd met een netadapter zodat je altijd kan switchen tussen gesnoerd en ongesnoerd en nooit stil staat. Ten slotte kan hij geleverd worden met een passende systainer.

Festool bij Bouwmaat

Technische kenmerken van Festool Super Trio

ETSC 125 Plus, RTSC 400 plusDTSC 400 plus

Type: Excenter Vlak Delta
Accuspanning: 18 Volt
Accucapaciteit: 3.1 Ah
Schijfdiameter: 125 mm,  n.v.t.,  n.v.t.
Schuuruitslag: 2 mm
Verwisselbare schuurzool: n.v.t., 80 x 130 mm, 100 x 150 mm
Toerental (onbelast): 6 000 – 10 000 min-¹
Gewicht (incl. accu): 1.4 kg
Aansluitdiameter stofafzuiging: 27 mm

Wil je meer weten van deze handige accu schuurmachines van Festool?

Wil je weten hoe anderen de machine ervaren?

Kijk dan hier in het artikel van de ALLES GEREEDSCHAP.

Deel dit artikel: