KlussenStappenplannenVideo's

Stappenplan installatie Uponor comfort E-aluminiumfolie

Deel dit artikel:

De Uponor Comfort E is een elektrische vloerverwarming met een uiterst vlakke opgenaaide kabelmat die eenvoudig kan worden gelegd en die een snel reactievermogen heeft. Het systeen is uiterst dun. Zo past de vlakke opgenaaide kabelmat met een diameter van slechts 3 mm perfect onder tegels
De mat heeft een zelfhechtende onderkant zodat deze snel en eenvoudig kan worden gelegd. In dit artikel leggen we uit hoe je het beste de Uponor Comfort E vloerverwarming kan plaatsen.

Video

Installatie van de Uponor Comfort E elektrische vloerverwarming, droge verwerking, middels stappenplan.

Stappenplan

Bepaal de plaats van vloerverwarming en meet de ruimte nauwkeurig op zodat je de juiste afmetingen van de mat kan aanschaffen. Leg de mat niet onder meubels en andere objecten die tot op de vloer zijn afgesloten. 

STAP 1

Zorg dat de grond schoon is. Bepaal de plaats waar de inbouwdoos en ruimtethermostaat dienen te komen. Plaats die op een hoogte van ca. 1,5 meter zodat die eenvoudig bedienbaar is. Zorg voor twee leidingen; één voor de vloersensor-/ afstandkabel en één voor de verwarmingskabel. De mantelbuis dient gelijk te komen met de bovenzijde van de isolatieplaat. Deze zal in de bestaande vloer ingehakt dienen te worden. Plaats vervolgens de Uponor isolatieplaten. 

STAP 2

Bereid de plaats waar de mantelbuis van de vloer-/ afstandsensor komt, voor. Breng de vloer-/ afstandsensorkabel door de buis naar de inbouwdoos.

STAP 3

Meet allereerst de weerstand van de mat d.m.v. een multimeter door en vul die op het garantieformulier in. Er mag tolerantie van 10% zijn tussen de meting en weerstandswaarde die op de bijgeleverde sticker staat. 


STAP 4

Rol vervolgens de mat uit en zorg dat die 60 mm uit de wanden geplaatst wordt. Knip voor richtingsveranderingen de aluminiumfolie van de verwarmingsmat in met een schaar. Let op! Daarbij mag de verwarmingskabel niet worden doorgeknipt of beschadigd. Zorg ervoor dat de delen van de mat niet tegen elkaar aan gelegd worden. Aard de matdelen door ze met de meegeleverde aluminiumtape met elkaar te verbinden.

STAP 5

Controleer, nadat de mat geheel is neergelegd, de weerstand opnieuw en noteer die op het garantieformulier. Plak de bijgeleverde sticker in het Uponor Comfort E montage- en  overdrachtsprotocol.

STAP 6

Monteer vervolgens de aansluitkabel en vloer-/ afstandsensorkabel op de ruimtethermostaat. Controleer de werking van de Comfort E Aluminium mat door de thermostaat in te stellen.

STAP 7

Leg tenslotte het laminaat, parket of PVC direct op de verwarmingsmatten. Hierbij is het verstandig om een laminaatplank onder de voeten/knieën te leggen om zo de druk op de verwarmingsmat te verminderen.

 

Deel dit artikel: