Niels Gertenaar werkt inmiddels al ruim twintig jaar als stukadoor. Super Prof is al die jaren zijn favoriete merk voor handgereedschap. Ondanks zijn bredere collectie stukadoorsgereedschap was Niels nog niet bekend met de Super Prof Comfort Profile NEXT en de Super Prof Twister. Hij ging ermee aan de slag en wij checkten zijn bevindingen!

Inmiddels is Niels al bijna tien jaar ‘eigen baas’. De laatste twee jaar is hij dit onder de vlag van zijn bedrijf CNG Design Bouw. Niels: “Ik doe schilder- en behangwerk en steeds meer designwerk, maar het merendeel van de tijd ben ik aan het stukadoren.”

Niels gebruikt de spullen van Super Prof eigenlijk al heel zijn carrière: “Een stukadoor is altijd erg kritisch op zijn gereedschap en heeft zo zijn zeer specifieke voorkeuren. Werkt iets niet prettig, dan ben je de stukadoor kwijt. Bevalt iets goed, dan zijn we zeer trouw. Ik ben ooit met Super Prof begonnen en ik werk er nog steeds mee. Dat zegt denk ik wel wat, het is gewoon goed en prettig gereedschap. Van Super Prof gebruik ik de raapspanen, wandrijen, troffels, nou ja, eigenlijk al het handgereedschap dat je als stukadoor nodig hebt. Natuurlijk heb ik van alles verschillende maten, want ik heb liever te veel bij me dan te weinig.”

Spackmessen als favoriet

Niels is over het hele assortiment zeer te spreken, maar heeft een duidelijk lievelingsgereedschap. “Dat zijn de spackmessen van Super Prof. Deze zijn net wat lichter dan de spackmessen van andere merken en ik vind ze superfijn werken. Ik koop altijd het complete spackmessenset. Als je dan weer zo’n nieuw setje hebt, dan ben je als stukadoor helemaal blij.” Niels werkt ook al geruime tijd met de spackmessen van de Super Prof Pure-lijn. Deze zijn voorzien van een ergonomische lederen handgreep, die meer grip geeft en het vocht beter opneemt. “Die handgrepen zijn echt ideaal. Ze zijn wat zachter, iets wat ondanks al het eelt toch fijn is. Het ligt erg lekker in de hand.”

Super Prof Comfort Profile NEXT

 

Super Prof Comfort Profile NEXT: enorm glad pleisteren

Met de Super Prof Comfort Profile NEXT was Niels nog niet bekend maar hij ging er onlangs mee aan de slag. Met de NEXT kun je wanden en plafonds enorm glad afwerken. Dat komt onder andere door het flexibele en bredere roestvrijstalen werkblad van 0,3 mm. Hoe is het gereedschap Niels bevallen? Maakt het de belofte waar? “Ja, je kunt er echt enorm glad mee pleisteren. Door het 0,3-blad is het erg flexibel en dat is erg prettig bij het afwerken. Ik moest wel even wennen aan dat je hem met twee handen vast- houdt, het heeft een heel breed aluminium profiel. Ik heb eigenlijk liever een hand vrij. Het voordeel is wel dat je een bredere drukverdeling hebt, mocht je dit fijn vinden. Een ander pluspunt is dat je er grote vlakken mee kunt afpleisteren.“

 

Super Prof TwisterTwister: comfortabeler, natuurlijker en preciezer werken

Niels ging ook voor het eerst aan het werk met de Super Prof Twister, voor het afmessen van gips en pleisters. Uniek is het slimme draaisysteem waarmee je de handgreep in elke gewenste positie stelt. “Echt enorm handig”, meent Niels. “Als je bijvoorbeeld om een radiator heen werkt, kun je het eenvoudig kantelen.
Een spackmes is normaal gesproken natuurlijk recht maar met de Twister zet je het handvat net even wat schuiner zodat je lekkerder wegpleistert. Je kunt hem instellen naar je gevoel, zeg maar. Wat voor jou het lekkerste werkt. Onlangs moest ik een heel hoog schuin plafond afpleisteren en kon ik de Twister perfect afstellen. Je werkt comfortabeler, natuurlijker en preciezer.” Het stellen is volgens Niels heel eenvoudig. “Dat draaisysteem werkt goed. Even op het knopje drukken aan de bovenkant en je kunt je spackmes gewoon draaien. Het is een handig kliksysteem en een stabiel product. Het is echt goed stevig gemaakt, dat hebben ze wel mooi gedaan.”

Het mooiste resultaat

Niels heeft mooi gereedschap voor het uitvoeren van zijn dagelijkse werkzaamheden aan zijn collectie toegevoegd. “Ik ben zeer tevreden over het assortiment van Super Prof, ik werk er al zo lang mee en dit zijn ook weer mooie toevoegingen. Ik sta voor m’n vak en ga altijd voor het beste resultaat. De producten van Super Prof helpen me daar elke dag bij.”