GereedschapMateriaal en gereedschap

Sneller, efficiënter en gezonder werken met de Altrex stukadoorstafel

Deel dit artikel:

Stuken is een mooie klus, maar wel ook arbeidsintensief. Zeker wanneer je boven je hoofd werkt, verlang je wellicht wel eens naar een oplossing waardoor je makkelijker, sneller en veiliger kunt werken. Altrex ontwikkelde samen met Boeve Afbouw speciale stukadoorsplatforms. Hiermee creëer je eenvoudig een zeer lichte stukadoorstafel die onder andere in hoogte verstelbaar is en eenvoudig te verplaatsen. Door deze slimme innovatie wordt het stuken op hoogte een stuk prettiger!

Tijd en energie besparen

Voor het smeren of spuiten van plafonds of wanden wordt er veel gewerkt op stalen bokken. Je weet waarschijnlijk uit eigen ervaring, dat deze bokken soms zwaar en log kunnen zijn. Omdat je een beperkt oppervlakte tot je beschikking hebt, moet je ze bovendien regelmatig verplaatsen. Zeker wanneer je grotere ruimten smeert, kost je dat de nodige tijd en energie terwijl je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk meters maakt.

Martijn Boeve

Oplossing gericht op de praktijk

Is er geen slimme oplossing voor dit alles? Dat dacht ook Martijn Boeve, eigenaar van Boeve Afbouw. Hij klopte aan bij leverancier van klimoplossingen Altrex. Samen kwamen ze tot een speciale stukadoorstafel. Deze werd samengesteld uit al bestaande steigercomponenten, die vervolgens zijn aangepast om de stukadoor optimaal te bedienen. Met zijn handige frames, lichtgewicht Fiber-Deck® platformen en opspindelbare wielen springt de tafel subliem in op de dagelijkse stukadoorspraktijk. Binnen een mum van tijd heb je namelijk een stukadoorstafel staan waarmee je een groot oppervlak bereikt, die makkelijk te verrijden is en die je bovendien in hoogte kunt verstellen!

Meer bewegingsvrijheid

Wanneer je op een bok werkt, sta je op één plaats en heb je bijna geen bewegingsvrijheid. Dankzij de Fiber-Deck® platformen van de Altrex stukadoorstafel heb je dit wel. Het platform is zeer stevig en geeft je veel ruimte om te lopen. Hierdoor werk je een stuk prettiger en veiliger. Bovendien bestrijk je een groter oppervlak, waardoor je het platform veel minder vaak moet verplaatsen. Zo besteed je de beschikbare tijd daadwerkelijk aan het stucwerk.

Licht in gebruik

De Fiber-Deck® platformen zijn daarnaast zeer licht (30% minder zwaar dan houten platformen). Dat betekent sneller opbouwen, makkelijker verplaatsen maar ook minder zwaar tillen. Wanneer je in een kantoorpand op de bovenste verdieping moet werken, heeft dit zo zijn voordelen. Maar ook wanneer je het platform uit je bus haalt, is het natuurlijk erg prettig dat hij minder zwaar is.

Stootrubber

Verstelbaar voor ideale werkhouding

De speciale stukadoorstafel heeft op spindelbare wielen die in hoogte verstelbaar zijn. Dit zorgt er in de eerste plaats voor dat je hem zeer makkelijk kunt verplaatsen. De wielen zijn voorzien van stevige maar simpel te bedienen remmen. De gele steigerbumpers voorkomen beschadigingen wanneer je eventueel tijdens het verplaatsen het stucwerk raakt.

Naast het verstellen van de wielen kun je er uiteraard ook voor kiezen om het platform iets hoger of lager op het frame te leggen. Dit geeft de mogelijkheid om op de perfecte hoogte te stuken. Tijdens een klus moet je soms boven je hoofd of juist gebogen werken. Je bent in feite afhankelijk van de situatie, maar nu bepaal jij dus je eigen ideale werkhouding. Hierdoor werk je een stuk prettiger en gezonder.

Eenvoudig te vervoeren

De Altrex stukadoorstafel is makkelijk op te bouwen waardoor je snel aan het werk kan. Ook het demonteren is zo gedaan. Hierdoor wordt het verplaatsen naar een andere ruimte erg eenvoudig. Het heeft ook zo zijn voordelen tijdens het vervoer. De afzonderlijke onderdelen nemen namelijk weinig ruimte in. Hierdoor is het geheel beter te vervoeren en houd jij meer ruimte over in je bus.

Nooit meer zonder

Het idee voor de Altrex stukadoorstafel is ontstaan vanuit de uitdagingen die de stukadoor in de praktijk dagelijks tegen komt. Dat merk je tijdens het gebruik. De jongens op de werkvloer van initiatiefnemer Boeve Afbouw willen bijvoorbeeld al nooit meer zonder. Dat is niet zo gek als je alle voordelen nog eens op een rijtje zet. De tafel is eenvoudig te vervoeren, op te zetten en te verplaatsen. Hierdoor heb jij meer tijd voor het echte stucwerk. Daar heb je bovendien meer ruimte voor en je doet het in de door jouw gewenste werkhouding. Ideaal toch? Zo werk je sneller, efficiënter en gezonder!

Interesse in een stukadoorstafel?

Wil jij ook sneller, efficiënter en gezonder werken met een Altrex stukadoorstafel? Ga dan naar de dichtstbijzijnde Bouwmaat vestiging voor meer informatie. De medewerkers van de informatiebalie kunnen je helpen de beste combinatie voor te maken en die voor je bestellen.

Deel dit artikel: