Deel dit artikel:

Tegeldragers worden steeds belangrijker door het groeiende gebruik van grootformaat tegels. Tegels met ruwe afwerkingen en gestructureerde afwerkingen vragen om specifieke tegeldragers. Daarom gaan we in dit artikel in op de tegeldragers van Rubi.

Je kunt natuurlijk niet alleen grootformaat tegels verplaatsen met tegeldragers, maar ook voor kleinere formaten is dit aan te raden. Door het dragen met een tegeldrager kun je namelijk schoner werken. En er zijn nog meer voordelen om tegels te dragen met een tegelzuignap!

De voordelen van tegeldragers op een rijtje

  • Schoner werken 
   Geen lijmresten meer aan je handen en op de tegel. Zelfs bij kleinere formaten biedt een tegeldrager al voordelen, denk aan het werken met de buttering floating techniek. Lees meer over deze techniek in het artikel: Kies stap voor stap de juiste lijmkam)

  • Sneller werken 
   Het vervoeren en het plaatsen van een tegel door middel van zuignappen gaat een stuk sneller dan het moeizaam vasthouden en manoeuvreren van grootformaat tegels met de hand.

  • Veiliger werken 
   Mocht er onverhoopt breuk ontstaan dan maak je geen contact met de scherven van de tegel.

Bij Bouwmaat hebben we een aantal tegeldragers in het assortiment.

Dankzij het ontwerp van de concentrische lip, die in de rubberen basis is geïntegreerd, zijn deze RUBI tegeldragers ideaal voor het verwerken van keramische tegels met ruwe of licht gestructureerde oppervlakten.

De tegeldrager voor ruwe tegels met één nop heeft een maximaal draagvermogen tot 25 kg. Met de uitvoering met twee noppen kun je zeker tegels tot 50 kg aan. Heb je nog zwaardere – maar niet al te grote – tegels? Dan raden wij de uitvoering met vacuümpomp aan.

TIP VOOR OPTIMALE HECHTING VAN TEGELDRAGERS

Maak de tegel stofvrij door deze te reinigen met een licht vochtige doek. Hierdoor hechten de zuignappen van de tegeldrager optimaal.

Nieuw in het assortiment: Rubi SC 200 met vacuümpomp

Deze tegeldrager heeft een pompeenheid die de lucht wegzuigt onder de rubberen zuignap. Bovendien heeft de tegeldrager drie rubberen afdichtingsringen waardoor deze uitermate geschikt is voor geprofileerde tegels. De Rubi SC 200 tegel-/glasdrager met vacuümpomp is ideaal voor het laden en behandelen van zware materialen, ongeacht het type oppervlaktebehandeling. De vacuümpomptegeldrager past zich aan zowel gladde als ruwe oppervlakken aan, evenals aan oppervlakken met verschillende (gestructureerde) texturen. De diameter van 20 cm van deze tegeldrager is perfect voor het verwerken van grootformaat tegels of keramische platen. De met de hand te bedienen vacuümpomp is eenvoudig met één vinger te activeren en is voorzien van een veiligheidsmarkering die het verlies aan zuigkracht aangeeft. Bovendien heeft de tegel-/glasdrager een handmatige drukontlastingsklep.

De rode markering op de pompknop geeft aan wanneer er bijgepompt moet worden. Zo houd je de tegeldrager continu op de juiste onderdruk. Het maximale draagvermogen is 110 kg.

Belangrijke kenmerken

 • Geïnjecteerde aluminium behuizing. Grotere robuustheid.
 • Ergonomische handgreep van polypropyleen voor een snelle en veilige hantering.
 • Metalen versteviging in hendelbasis voor grotere weerstand tegen tractie.
 • Ergonomische handgreep van polypropyleen, voor een snellere en gemakkelijkere hantering.

Materialen

 • Past zich aan elke oppervlakteafwerking aan.

Gebruik

 • Zuignap voor het verplaatsen van keramische tegels met ruwe en/of licht gestructureerde oppervlakken.
 • Zuignap voor het verplaatsen van keramische tegels van grootformaat en zwaar gewicht.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rubi.
Deel dit artikel: