MateriaalMateriaal en gereedschap

Kip tapes: voor snel en strak schilderen

Deel dit artikel:

Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat Wiktor Tadajewski als schilder naar Nederland kwam. Al snel begon hij voor zichzelf. Leonid Renovatie groeide uit tot een bedrijf met 20 werknemers dat huizen volledig renoveert: van sloop via elektra naar schilderwerk. Tijden veranderen maar al die jaren vertrouwt Wiktor op de kwaliteit van Kip.

Optimale bescherming bij renovatie

De 3825 steenband, de WASHI-TEC® schilderstape gold en de 209 WASHI-TEC® behangtape behoren tot de standaard uitrusting van Leonid Renovatie. Wiktor: “De 3825 steenband gebruiken we ontzettend veel. Als we starten met een renovatie moeten we alles natuurlijk netjes bedekken. Deze grijze tape van Kip gebruiken we bijvoorbeeld om de naden tussen de stuklopers aan elkaar te tapen, het is echt supersterk spul. Alles blijft netjes op z’n plek, zodat de vloer er aan het einde van de renovatie nog piekfijn uitziet.”

Schilderstape gold: kwaliteit zonder lijmresten

De schilder in Wiktor komt naar boven als we het over de afplaktape van Kip hebben. Enthousiast vertelt hij waarom hij steevast voor Kip kiest. “Voor het afplakken van deuren en kozijnen gebruiken we al meer dan tien jaar de gele WASHI-TEC® schilderstape gold. Dit is voor mij de tape voor strakke randen op een gladde ondergrond. We houden altijd zo’n een à twee millimeter tussen het hout en de tape, we schilderen het glas dus een heel klein beetje mee. Het resultaat is zo strak dat het lijkt of een kozijn regelrecht uit de fabriek komt. Een keer primeren, twee keer primeren en de laklaag, door de kwaliteit van de tape komt verf er onmogelijk onder. Het afplakken van de ramen zit vaak aan het begin van een project en de totale klus kan soms wel even duren. Ook als de tape er lang opzit, is kwaliteit verzekerd én blijft er geen lijm achter op het raam.”

Behangtape: zo strak als een laser

Voor het schilderen van behang, papier en stucwerk is de Kip 209 WASHI-TEC® behangtape de standaardkeuze van Wiktor en zijn mannen. Mede dankzij een speciale acrylaatlijm biedt deze tape gegarandeerde kwaliteit maar maak je hem ook gemakkelijk los van kwetsbare ondergronden. Wiktor: “Dit is voor ons de tape als je verschillende kleuren gebruikt in een kamer. Je bent ervan verzekerd dat er geen verf onder de tape loopt. Je neemt de verf ook echt niet mee als je de tape er weer afhaalt. Het resultaat is altijd schitterend, alsof je met een laser hebt geschilderd.”

Kip WASHI-TEC®: dun maar stevig

Wiktor’s favoriete tapes komen dus uit de WASHI-TEC®-lijn van Kip. Deze tapes worden in Japan gemaakt van speciaal washi-papier en verstevigd met extra lange zogenoemde JINZOKEI® vezels. Dit zorgt voor dunne en plooibare tapes die tegelijkertijd scheurbestendig zijn. Wiktor: “Het zijn hele zachte maar ook zeer stevige tapes. De kleefbaarheid past per tape perfect bij de ondergrond waar we ze toepassen. Als je ze eenmaal hebt gebruikt, wil je echt niets anders meer. Het maakt je werk zoveel makkelijker met een schitterend strak eindresultaat.”


WASHI-TEC®

Inzetduur

binnen

Inzetduur

buiten

Temperatuur-

bestendigheid

Kleefkracht

Eigenschappen en

toepassing

208 Premium Plus

6 maanden

3 maanden

tot 120 °C

1,6 N/10 mm

Scherpste verfranden, langdurig inzetbaar

2244 Extra Strong

6 maanden

5 maanden

tot 100 °C

2,1 N/10 mm

Veeleisende situaties, vochtbestendig,

zeer sterk en scheurbestendig

209 Behang

5 maanden

x

tot 60 °C

0,8 N/10 mm

Kwetsbare ondergronden zoals

behang en pas geschilderde oppervlakken

246 Buiten

6 maanden

6 maanden

tot 100 °C

1,34 N/10 mm

Voor buitenshuis, uv-bestendig

396 Cover

2 maanden

x

tot 60 °C

0,9 N/10 mm

Geschikt voor airless toepassingen en gevoelige ondergronden
Deel dit artikel: