MateriaalMateriaal en gereedschap

Bouwfolies van Meuwissen Gerritsen: oplossingen en mogelijkheden

Deel dit artikel:

Ze zijn een vaste waarde in de schappen van Bouwmaat: de bouwfolies van Meuwissen Gerritsen. Met een flink aantal mogelijkheden en de merken Miofol®, Alkreflex®, Polytex®, Tyvek® en VAST-R® heb je met Meuwissen Gerritsen en Bouwmaat voor elke situatie een oplossing voorhanden. In dit artikel lopen we ze kort met je door.

De bekende blauwe en rode folies

Meuwissen Gerritsen is een Nederlandse producent van bouwfolies. Ze zijn fris gestart onder een nieuwe naam in 2020, maar hebben een lange historie in de bouw. De meeste professionele bouwers kennen ze dan ook wel: de ‘blauwe’ en ‘rode’ folies. De folies met een rode opdruk komen aan de warme kant van je isolatiepakket, de blauwe doe je aan de koude kant. Herkenbaar en al jaren een handig ezelsbruggetje!
Met de bouwfolies van Meuwissen Gerritsen kies je voor hoogwaardig materiaal voor duurzame bescherming tegen vocht en condens en de thermische isolatie van daken en gevels. Maar wat houden deze oplossingen precies in?

Miofol®: hoge perforatiedichtheid met lange levensduur

Miofol® is een vochtregulerende en isolerende bouwfolie die al sinds 1985 bestaat. Miofol® folies staan bekend om hun unieke hoge perforatiedichtheid en de sterke wapening. Dit maakt de folies enorm trek- en scheurbestendig. Miofol® heeft zowel dampremmende varianten voor de binnenzijde, als dampdoorlatende varianten voor de buitenzijde. Miofol® is speciaal ontwikkeld voor gevels en daken, maar je past de folies ook toe in vloeren en badkamers.

Alkreflex®: flinterdunne maar optimale isolatie door reflectie

De Alkreflex® is dé reflectiefolie voor de bouw. Sinds de introductie een begrip en sindsdien toegepast in ontelbare gebouwen. De meeste warmte gaat verloren door straling, wat isolatie door reflectie enorm effectief maakt. Dit type folie bestaat uit meerdere lagen met daartussen stilstaande lucht en een aluminium toplaag (deze zorgt voor de reflectie). De combinatie van zowel vochtregulerende als isolerende eigenschappen maken het een flexibel inzetbaar twee-in-één product. Alkreflex® is de beste oplossing wanneer je beperkte ruimte hebt in een constructie, maar wel optimaal wil isoleren.

Polytex®: de waterdichte én dampopen spinvliesfolie

De Polytex® is ontwikkeld als antwoord op de veeleisende omstandigheden van de koude zijde van een isolatie. Het Polytex® assortiment bestaat uit spinvliesfolies die volledig dampopen en waterdicht zijn. Ze laten meer damp door en houden regenwater, sneeuw en wind beter tegen dan geperforeerde folies. Je houdt de elementen buiten en omdat vocht in de vorm van damp naar buiten wordt afgevoerd, zorgen eventuele luchtlekkages in de dampremmende laag aan de warme kant van de isolatie niet voor problemen.

 

Tyvek®: extreem waterdicht, dampopen en zeer weersbestendig

Meuwissen Gerritsen is exclusief distributeur van Tyvek® van DuPont™ in de Benelux. De Tyvek® bouwfolie is gemaakt van synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels van HDPE. Hierdoor profiteer jij van een folie die niet scheurt en extreem dampopen en waterdicht is. De unieke samenstelling van de Tyvek®-producten zorgt ervoor dat het waterdicht is maar de constructie wel kan ademen omdat waterdamp wel kan ontsnappen. Tyvek® is extreem duurzaam (100% UV- en warmtebestendig) en zeer bestand tegen weer en wind. Dit komt omdat deze folie zes tot acht keer dikker is dan de werkbare laag in spinvliesfolies voor daken.

 

VAST-R®: tapes voor permanente luchtdichtheid

Luchtdicht bouwen wordt door de steeds hogere eisen aan de energieprestatie van gebouwen nog belangrijker. Daarom heeft Meuwissen Gerritsen onder de naam VAST-R® een uitgebreid arsenaal aan bevestiging- en luchtdichtingstapes. Hiermee sluit jij onder alle omstandigheden je isolatiemateriaal en bouwfolie luchtdicht af. Het zit al in de naam, vast is vast met VAST-R®. De tapes staan bekend om hun permanente kleefkracht. Ze zijn bovendien elastisch, waardoor ze ook blijven zitten als een constructie gaat werken door temperatuurverschillen.

Deel dit artikel: