MateriaalMateriaal en gereedschap

Isolatiemateriaal: IKO enertherm ALU-isolatieplaten

Deel dit artikel:

In een serie artikelen gaan we in op spouwmuurisolatie en lichten we een aantal producten van verschillende leveranciers uit. In dit artikel gaan we in op de IKO enertherm ALU-isolatieplaten

Samenstelling van de plaat

De IKO enertherm ALU-isolatieplaten hebben een kern van hard polyisocyanuraatschuim dat aan beide zijden is bekleed met een zevenlaagse gasdicht aluminium cachering. Dat is de toplaag van de plaat. Deze cachering wordt onder de meest extreme condities getest op onder andere wateropname en corrosiebestendigheid. De platen zijn zeer goed bestand tegen temperatuurinvloeden van buitenaf.

Levensduur

Voor een lange levensduur van de IKO enertherm ALU-isolatieplaten is de zevenlaagse cachering voorzien van een corrosieresistente lak. Hierdoor kan cement- en mortelgebonden specie de ALU-isolatieplaat niet aantasten. Thermische bruggen en doorlekken van water zijn uitgesloten doordat de isolatieplaten rondom zijn afgewerkt met een tand- en groefrand. Ze vormen zo één ononderbroken en winddicht isolatieschild.

Celstructuur

De platen hebben een zeer fijne celstructuur: Micro Cell Technology
(MCT). Deze techniek zorgt ervoor dat de platen op lange termijn nagenoeg geen water opnemen en niet in gewicht toenemen. De ALU-isolatieplaat is rot- en schimmelvrij. Ook blijft de isolatiewaarde behouden. Een ander voordeel van MCT is de zeer grote drukweerstand: de cellen veren als het ware mee en breken niet. De IKO enertherm ALU-isolatieplaten zijn beloopbaar, er treedt geen spoorvorming op. De platen zijn voorzien van het DUBO keur®. Dit betekent dat ze tot de meest milieuvriendelijke keuze behoren. Daarnaast zijn ze 100% CFK-, HCFK- of HFK-vrij.

Universele isolatieplaat

De IKO enertherm ALU F4 is een graag geziene gast binnen de ALU-familie. Deze universele isolatieplaat kun je toepassen bij het isoleren van spouwmuren. Maar ook bij isolatie van platte en hellende daken. De ALU F4-platen geleiden zeer weinig warmte en zijn daardoor zeer dun. Afhankelijk van de plaatdikte wordt een Rd-waarde tussen 2,7 en 6,35 bereikt (1200 x 600 plaat).

IKO enertherm ALU-isolatieplaten in het kort

  • dun
  • geleiden weinig warmte
  • geen water opnamen en geen toename in gewicht
  • rot- en schimmelvrij
  • isolatiewaarde blijft behouden
  • hoge drukweerstand
  • beloopbaar, geen spoorvorming
  • voorzien van DUBO keur®
Deel dit artikel: