Deel dit artikel:

We zijn het ons niet vaak bewust, maar het gehoor is onmisbaar voor een goede communicatie met de buitenwereld. Je gehoor is dan ook een van je meest waardevolle bezittingen. Je ontvangt duizenden prikkels per dag. De meeste van deze prikkels zijn onschadelijk. Maar in onze moderne maatschappij komt blootstelling aan norm overschrijdende geluidsniveaus steeds vaker voor dan dat we ons realiseren. Denk aan de festivals waar het geluidsniveau kan oplopen tot boven de 100 dB. Ook in de industriële omgeving of op een klus worden we blootgesteld aan hoge geluidsniveaus. Zonder de juiste bescherming kan je gehoor onherstelbare schade oplopen. Dit kan zich voltrekken in een fractie van tijd.

Geluidsniveau en duur bepalen bescherming

Bij gehoorbescherming spelen twee aspecten een rol. De hoogte van een geluidsniveau en de duur waaraan je aan een geluid wordt blootgesteld. Vakmannen hebben onder andere te maken met een zogenoemd continu geluidsniveau. Iets wat je lange tijd om je heen hoort. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische zaag of een boormachine. Het is afhankelijk van het geluidsniveau, hoelang je erin kunt werken voor het gevaarlijk wordt voor je gehoor. Daarnaast heb je op de werkvloer vaak te maken met zogenoemde piekgeluiden. Denk aan hameren of het vallen van een metaal.

Werkzaamheden die een continu geluidsniveau veroorzaken:

  • Slijpen
  • Mixen
  • Schuren
  • Slopen
  • Boren
  • Hakken

Gehoorbescherming op maat met dOb

De dOb custom made gehoorbeschermers zijn de beste manier om de gehoorgang volledig af te sluiten, zonder dat de kwaliteit van het geluid achteruitgaat. Door de perfecte seal ervaar je de ultieme geluidsbeleving, bescherm je je gehoor en kun je blijven communiceren met jouw omgeving. De gemiddelde levensduur van een set custom made gehoorbescherming is 4 tot 5 jaar, waardoor het een interessante investering is in je persoonlijke gezondheid.

White series

In de industriële sector kunnen de geluidsniveaus hoog oplopen, dat geldt ook voor het klussen rondom het huis. Buiten de werkomgeving kunnen de producten binnen de White Series ook prima gebruikt worden voor het motor rijden, cabrio rijden of het bezoeken van een muziekfestival. Het progressieve dempingsfilter dempt iets meer in de hoge tonen dan in de lage tonen waardoor je goed beschermd bent maar nog steeds kunt communiceren met de omgeving. 
 De dOb White Series custom made zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 20 en 25 dB.

Black series

Ben je een echte muziek liefhebber dan zijn de producten binnen de Black Series uitermate geschikt. De vlakke dempingsfilters geven je de ultieme geluidsbeleving terwijl je je gehoor beschermt tegen de hoge geluidsniveaus. Bij het luisteren naar muziek of het maken van muziek is het belangrijk om alle toonhoogtes goed te kunnen blijven horen. De producten binnen de Black Series dempen in alle frequenties gelijkmatig. Hierdoor wordt het geluid niet vervormd maar juist verrijkt. De dOb Black Series custom made zijn verkrijgbaar in vier uitvoeringen: 9, 15, 20 en 25 dB

Aanmeten

De custom made gehoorbescherming (otoplastieken) kunnen bij jouw Bouwmaat vestiging of bij je op locatie aangemeten worden. Je maakt een afspraak bij een medewerker van de dichtstbijzijnde Bouwmaat vestiging en binnen 3 weken na het maken van de afdrukken van je gehoorgang worden de otoplastieken geproduceerd en naar het door jou aangegeven adres of naar jouw Bouwmaat vestiging verstuurd.
Bescherm je oren en maak nu een afspraak!

Deel dit artikel: