GereedschapMateriaal en gereedschap

Elektronisch meetgereedschap: snel en nauwkeurig werken

Deel dit artikel:

Dankzij modern elektronisch meetgereedschap is het opmeten van afstanden en detecteren van leidingen simpel. Wij zetten een aantal handige apparaten op een rij.

bosch gms 120 detector

Bosch Detector GMS 120

Het detecteren van leidingen achter wanden of tegelwerk, onder vloeren of boven plafonds is met de GMS 120 van Bosch erg nauwkeurig uit te voeren.
Dit apparaat is geschikt voor het detecteren van stalen, koperen en houten onderconstructies en stroomvoerende leidingen. De driekleurige LED-lichtring zorgt daarbij voor een betere en betrouwbare detectie. Onmisbaar bij bijvoorbeeld sloop- of renovatiewerk waar onduidelijk is waar de leidingen lopen.

dewalt dw088KTRI XJ kruislijnlaser

DeWALT DW088KTRI-XJ zelfnivellerende kruislijnlaser

Met deze kruislijnlaser van DeWalt vind je alle waterpaslijnen op vloeren, wanden en plafonds in slechts enkele seconden. Zo zorg je altijd voor kaarsrechte lijnen. Of je nou vloeren egaliseert of elementen aan de muur bevestigd. Dankzij zijn magnetische draaibeugel bevestig je de laser simpel op metalen ondergronden. Dat scheelt tijd. Het DE0881 statief zorgt voor extra stabiliteit en nauwkeurigheid bij het meetwerk. De laser is verder zelfnivellerend tot +/- 0,3 mm en is geschikt voor binnen- én buitenshuis.

metofix ti800 thermometer infrarood

Metofix Thermometer infrarood TI800

Dankzij deze infrarood thermometer meet je snel en betrouwbaar temperaturen van oppervlakten zonder direct contact. Zo vindt je razendsnel thermische lekken in de isolatie. Het opsporen en verhelpen van deze lekken in een dak bijvoorbeeld, voorkomt warmteverlies en bespaart veel energiekosten. De TI800 is voorzien van een dubbele laserstraal voor extra nauwkeurigheid en heeft een instelbare emissiewaarde. Het bereik van de TI800 ligt tussen de -35ºC en 800ºC.

metofix vs500 videoscoop

Metofix Videoscoop VS500

Deze videoscoop gebruik je om moeilijk bereikbare en lastig zichtbare plekken te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan spleten achter het aanrecht waar lekkages zijn ontstaan of problemen binnen buizen. De VS500 heeft een waterdichte, flexibele camera-arm van één meter lang. De camerakop is voorzien van regelbare verlichting en kan 180º roteren. Zo krijg je elke plek in beeld!

leico Disto X310 laserafstandsmeter

Leica Disto X310

De Leica Disto X310 is de enige afstandsmeter, die stofdicht is en beschermd tegen waterstralen tot IP65. Daarnaast is hij getest tegen vallen vanaf een hoogte van 2 meter. Dankzij de geïntegreerde hellingmeter kan hij indirecte afstanden en hoogten meten met absolute precisie.

Elektronisch meetgereedschap bij Bouwmaat

Bouwmaat heeft een breed assortiment (elektronisch) meetgereedschap inclusief een aantal speedreviews

Het assortiment bevat onder andere artikelen van de volgende merken: 

Deel dit artikel: