GereedschapKlussenMateriaal en gereedschap

Milwaukee M18 FSX-121 Reciprozaag: handig, snel en krachtig

Deel dit artikel:

Al meer dan acht jaar is het gereedschap van Milwaukee® essentieel voor de dagelijkse werkzaamheden bij Marlog Car Handling. Het bedrijf is gespecialiseerd in het importeren en exporteren van auto’s. Het lossen van auto’s in containers, bouten doorslijpen en hout of metaal doorzagen, het kan allemaal met de nieuwe M18 FSX-121 reciprozaag. Door het grote vermogen van de accu, enorme kracht en andere handige hulpmiddelen is het een onmisbare machine voor Frank Nijssen. Hij is Warehouse Manager in Roosendaal, maakt al een tijdje gebruik van deze reciprozaag en deelt zijn ervaringen.

De Milwaukee M18 FSX-121 reciprozaag in het kort

 • snoerloos werken met de krachtige M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT 12 Ah accu
 • van 1500 naar 3000 slagen per minuut in 5 stappen
 • koolborstelloze motor en FUEL™ technologie
 • FIXTEC snelwisselsysteem voor gemakkelijk wisselen van zaagbladen
 • verstelbare geleider
 • duurzame metalen ophanghaak voor veiligheid en gemakkelijke opslag
 • digitale overbelastingsbeveiliging met het REDLINK PLUS™ systeem
 • gemakkelijk schakelen tussen verschillende standen

Lees hieronder verder voor de ervaring van Frank met de Milwaukee M18 FSX-121 reciprozaag

Frank Nijssen met de Milwaukee M18 FSX-121 reciprozaag

Snoerloos werken

De snoerloze M18 FSX-121 reciprozaag wordt geleverd met een M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT 12 Ah accu waardoor het een zeer krachtige machine is. Deze accu past niet alleen op deze machine, maar op 145 andere machines van Milwaukee®.

Voordelen M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT 12 Ah accu
De voornaamste voordelen van deze accu:

 • snoerloos
 • snel op te laden
 • gaat lang mee, ook bij zware toepassingen
 • eenvoudig te koppelen aan de zaag
 • wordt minder warm

De M18 FSX in combinatie met de 12 Ah accu is vergelijkbaar met een 1800 watt gesnoerde machine. Frank vertelt: “Het voordeel van het werken met Milwaukee® gereedschap zijn de nieuwe accu’s. De reciprozaag is daardoor een hele krachtige machine met een goede accuduur. Je hoeft ook geen snoeren mee te nemen in de container om daar je werkzaamheden te verrichten, super handig.”

Krachtige motor

In vijf stappen kan je het toerental instellen van 1500 naar 3000 slagen per minuut. Hierdoor kan je snel en moeiteloos in veel soorten materiaal zagen. Zodra je het toerental lager instelt, kan je natuurlijk een langer uithoudingsvermogen van de accu realiseren. “Deze machine is ook voorzien van een koolborstelloze motor en FUEL™ technologie. Op het moment dat hij meer kracht moet leveren, levert hij dat automatisch,” vertelt Frank. De magneten die in de motor zitten zijn van hogere kwaliteit en hij heeft 175% meer vermogen ten opzichte van voorgaande motoren.

Supersnel wisselen

Milwaukee® heeft een groot aantal zaagbladen in het assortiment die geschikt zijn voor zware toepassingen. De Torch bladen met carbide zorgen ervoor dat je probleemloos door metalen buizen heen kan zagen. De zaagtanden beschadigen nauwelijks. De reciprozaag is daarnaast voorzien van een FIXTEC snelwisselsysteem. Dit zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk zaagbladen kan verwisselen, zonder dat je daar een sleutel voor nodig hebt. Frank legt uit hoe makkelijk dat gaat: “Je draait de knop net boven de zaag een halve slag, haalt het ene zaagje eruit en zet een ander zaagblad erin. Zo is hij supersnel gereed voor de volgende klus. Tevens beschikt het apparaat over een verstelbare geleider. Deze kan je op verschillende lengtes zetten waardoor je dichter op het materiaal zit en de zaag minder gaat bewegen of trillen.”

MILWAUKEE ACCU RECIPROZAAG M18 FSZ-0X

Voor een specialist als Frank is de M18 FSX-121 een uitkomst. Ben je generalist en op zoek naar een handige, goedkopere reciprozaag? Dan is de M18 FSZ-0X gemaakt voor jou!

Iets lichter dan de M18 FSX-121, maar zeker zo goed.

 • De POWERSTATE™-motor zonder carbon zorgt voor een tot 5x langere levensduur en tot 30% sneller snijden.
 • Gepatenteerde koppeling die de tandwielen beschermt – verlengt de levensduur van de tandwielen en de motor door grote impactkrachten te absorberen die worden veroorzaakt door het blokkeren van het zaagblad.
 • Met hendel bediende, slijtvaste FIXTEC zaagbladklem zorgt voor snel en eenvoudig wisselen van zaagblad.
 • Met metaal versterkte batterijaansluiting voor meer duurzaamheid en een veiligere grip gedurende de hele levensduur.

Ook verkrijgbaar als pakket inclusief 2 accu’s en lader.

Handige hulpmiddelen

De machine biedt een aantal handige hulpmiddelen. Zo heeft hij een duurzame metalen ophanghaak voor de veiligheid van de machine en gemakkelijke opslag. Verder levert het vernieuwde REDLINK PLUS™ systeem digitale overbelastingsbeveiliging voor zowel de machine als de accu. Dit zorgt ervoor dat de prestaties onder alle omstandigheden goed blijven.

Met de knop aan de bovenzijde kun je de zaag tevens in verschillende standen zetten. “Hij is voorzien van een peddelstand. Dat wil zeggen dat de zaag een roterende beweging maakt, waardoor die het zaagsel uit de zaagsnede haalt. Deze stand wordt alleen voor hout gebruikt. Zodra je de knop omdraait, heeft hij een rechte stand wat dan weer makkelijk is voor het zagen van metaal. Op het moment dat je hem aanzet is de zaag ook nog eens voorzien van een led-lampje waardoor je goed op je werk kan kijken.”

Top machine

Frank werkt al jaren met verschillende tools van Milwaukee® en vertelt waarom. “Dit gereedschap is speciaal uitgezocht voor de werkzaamheden die ik heb, waardoor het altijd lekker vlot en soepel verloopt. De M18 FSX is een heel compacte machine. Hij is krachtig voor zowel hout als metaal. De accu is naast krachtig ook eenvoudig te monteren. De reciprozaag ligt lekker in de hand en is goed om mee te werken. Kortom, het is een top machine. Ik heb er tot nu toe altijd lekker mee gewerkt. Ik ben er blij mee!”

Deel dit artikel: