Bij Festool kijken ze vooruit en ontwikkelen ze zich voortdurend. Ook op het gebied van accu’s. Festool heeft diverse 18V-accu’s, zodat er voor elke toepassing de juiste accu is. De laatste toevoeging is de nieuwe 4,0 Ah Li-HighPower Compact, die opvalt dankzij zijn compactheid en zijn uithoudingsvermogen.

Ergonomisch en licht

Festool beschikt over een flinke range aan accu’s. Van de compacte 3,1 Ah accu voor bijvoorbeeld montagewerkzaamheden, tot de krachtige 6,2 Ah-accu voor zware zaag- en slijpwerkzaamheden. Om de compactheid, balans en een laag gewicht te garanderen, worden de Festool accu-schuurmachines geleverd met een compacte 3,1 Ah Ergo-accu. Hiermee wordt een ergonomische en lichte constructie gegarandeerd.

4,0 Ah Li-HighPower Compact

De meest recente toevoeging aan het arsenaal is de 4,0 Ah Li-HighPower Compact. Deze accu is 20% lichter en 50% compacter dan een standaard accupack van 5,2 Ah. Hij is lichter maar krachtig genoeg voor elke toepassing. Dankzij de nieuwe Li-HighPower celtechnologie heeft de accu 30% meer uithoudingsvermogen dan accu’s met standaard lithium-ion cellen. Dankzij de cellen met hoge stroomweerstand is de accu bovendien zeer duurzaam.

Bluetoothtechnologie

Alle 18V-accu’s van Festool beschikken over een temperatuurbeveiliging die overbelasting voorkomt. Daarnaast zijn alle 18V-accu’s met bluetooth technologie leverbaar. Hierdoor is er een automatische koppeling tussen stofzuiger en de accumachine mogelijk. Je hoeft niet naar de stofzuiger te lopen om hem aan te zetten. Dit scheelt tijd en je kunt direct, met bijvoorbeeld schuren, beginnen. Met de bluetoothverbinding via de Festool Work-app kun je bovendien het laadniveau, de status van de accu en het laatste contact opvragen.

Snel laadproces

Nieuwe Festool-accu’s beschikken over een geïntegreerd koelkanaal, de zogenoemde AIRSTREAM-technologie. In combinatie met de snellader SCA 8 wordt de afkoeltijd en daarmee het totale laadproces tot 65% verkort. Dit betekent dat je de accu sneller opnieuw kunt gebruiken.

Service

De unieke Festool SERVICE geldt daarnaast niet alleen op machines, maar ook op accu’s. Dit betekent de eerste drie jaar geen kosten en 100% reparatie.

Voltage (V)AhGewicht (gr)Indicatie restcapaciteitActieve koelingBluetoothOverbelastingsbeveiliging
FESTOOL
voor CXS en TXS10,82,6200neeneeneeja
18 Volt systeem18 (compact)3,1400janeeja (optioneel)ja
18 (HPC)4600jajajaja
185,2 | 6,2700 | 700jajaja (optioneel)ja
voor schuurmachines18 (ERGO)3,1400janeeja (optioneel)ja