KlussenMateriaalMateriaal en gereedschapStappenplannen

Isolatie verwerken met metalen profielen systeem in 7 stappen

Deel dit artikel:

De MW 34 Alu Plus isolatie is snel te verwerken door gebruik te maken van metalen profielen tussen de gordingen. Je schuift de isolatie gemakkelijk achter deze profielen. Met de RT Plus XL tape, werk je de hellende daken vervolgens luchtdicht af.

Bespaar tijd met het metalen profielen systeem

  • Metaal is lichter dan hout en maatvast
  • Geen exact zaagwerk nodig
  • Geen houten regelwerk bevestigen, veel minder schroefwerk. De metalen staanders blijven los in de U-profielen staan, zodat de isolatie snel te plaatsen is
  • Vastnieten van de isolatie is niet nodig

Stap 1

Plak de RT Plus XL tape voor de helft op de gordingen en ook op de muur op de plaats waar de gipsbeplating na realisatie eindigt. Monteer de metalen U-profielen (bijv. UD 28/27) tegen de gordingen aan de bovenzijde, onderzijde en muurzijde. Houd achter de profielen ruimte over voor de isolatie.

Stap 2

Meet de afstand tussen de gordingen en zaag de metalen staanders (bijv. profielen CD 60*27) 1 cm korter.

Stap 3

De eerste metalen staander plaatst u op 300 mm afstand van de zijmuur. Dan snijdt u de eerste isolatieplaat op maat en plaatst deze.

Stap 4

Vervolgens plaats je steeds een staander en het isolatiemateriaal tot het hele vlak dicht is.

Stap 5

Tape de verticale naden tussen de isolatieplaten af met de speciale RT Plus XL tape. Plak vervolgens de andere helft van de tape bij de gordingen en de muurzijden op de bekleding van het isolatiemateriaal. Zo creëer je direct een luchtdicht systeem.

Stap 6

Je werkt het hellend dak af door gipsplaten op de metalen staanders te bevestigen. Zet nu de metalen staanders exact op de juiste afstanden zodat je de gipsplaten goed kunt monteren. Hiermee fixeer je het geheel.

Stap 7

Kit de schroefgaten en de aansluiting tussen gording en gipsplaat en zijmuren af met de Hercuseal Superior All Sealer 420. Jouw isolatieklus is dan klaar voor oplevering.

Deel dit artikel: