Duurzaam isoleren zonder irritaties

Deel dit artikel:

Het werken met isolatiemateriaal is niet altijd even prettig. Dat merk jij als vakman regelmatig in de praktijk. Waarschijnlijk meer dan ooit tevoren, want door de toenemende vraag naar duurzaamheid is isoleren een steeds vaker voorkomende klus. Met name in beperkt geventileerde ruimtes kan het stof van isolatiemateriaal stinken en je handen en je gezicht irriteren.
Als professional ben je op zoek naar isolatiemateriaal dat duurzaam is én waarmee je prettig en efficiënt kunt werken.

Fijn werken met natuurlijk materiaal

In deze zoektocht komen vakmannen al jarenlang uit bij het isolatiemateriaal van Knauf Insulation. In al hun glaswol en minerale wol wordt namelijk ECOSE® Technology gebruikt. Dit is een natuurlijk bindmiddel dat vriendelijk is voor mens en milieu. Het bevat geen toegevoegde fenol of formaldehyde. Waar in traditioneel bindmiddel vaak chemicaliën worden gebruikt, zijn deze in de ECOSE® Technology vervangen voor natuurlijke, bio-based grondstoffen. Dit maakt het voor jou als vakman prettiger werken. Het is namelijk zachter, geurloos en je werkt zonder veel stof en vervelende irritatie aan je handen en je gezicht.

Lage footprint

Duurzaamheid gaat uiteraard verder dan het isoleren zelf. Er is ook steeds meer aandacht voor circulariteit en de ecologische footprint van materialen. Een ander belangrijk voordeel van isolatiemateriaal met ECOSE® Technology is dat de productie minder energie vergt dan het maken van traditionele glaswol. Het bio-based bindmiddel maakt het materiaal simpelweg zeer duurzaam. Dit zorgt er ook voor dat je een hoge score kunt halen in BREEAM-NL, een instrument om onder andere de duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen te meten.

Betere luchtkwaliteit in huis

Een ander belangrijk voordeel is er voor jouw klanten. De luchtkwaliteit binnenshuis is niet altijd even goed. Door de natuurlijke basisgrondstof scoort isolatie- materiaal dat gemaakt is met ECOSE® Technology erg hoog op het gebied van binnenluchtkwaliteit. Producten van Knauf Insulation hebben hierdoor onder andere het certificaat ‘Indoor Air Comfort Standard Gold’ van Eurofins.
Je levert dus ook een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Met isolatiemateriaal met ECOSE® Technology werk je zelf prettiger én je werkt met materiaal dat vriendelijk is voor mens en milieu!

Deel dit artikel: