Deel dit artikel:

Misschien is het je al opgevallen in jouw Bouwmaat-vestiging: het vernieuwde schap met tegellijmen en toebehoren. Het assortiment is onder de loep genomen en waar wenselijk aangepast. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe merken bijgekomen, waardoor je profiteert van een ruimere keuze. Voor iedere klus vind je de juiste tegellijm! Graag laten we je zien wat er aan een schapombouw vooraf gaat en wat er veranderd is.

Voor elk wat wils

Het assortiment tegellijmen bij Bouwmaat is groot en belangrijk. Om de zoveel tijd wordt gekeken of het assortiment nog voldoet aan de wensen van de vakman. Naast PCI, Schönox en Eurocol verkoopt Bouwmaat nu ook tegellijmen en toebehoren van Ardex en Coba. Daarnaast is het assortiment van Bouwmaat Eigen Merk uitgebreid met een light poederlijm, een nieuw recept pastalijm, nieuwe voegkleuren, bijpassende kleuren kit en epoxyvoegen in meerdere kleuren. Door deze toevoegingen en aanpassingen in het assortiment staat er voor iedere allround vakman tot en met iedere professionele tegelzetter een passend product in het schap.

De schapombouw in de praktijk

Hoe werkt dat nu eigenlijk bij een schapombouw? Hoe wordt bepaald welke producten blijven, welke er verdwijnen en wat erbij komt? Eric Reijnhout, Category Manager Bouw bij Bouwmaat, vertelt: “Ieder jaar evalueren we het assortiment. Dit jaar hebben we de vraag gesteld of we op toepassing of op merk moesten presenteren. En of we de juiste en voldoende merken nog in het assortiment hebben. We hebben een uitgebreid klantonderzoek gehouden en daaruit bleek onder andere dat we twee merken misten.” Daarnaast is gebleken dat voor onze vakman de keuze op het schap start bij een merk lijm. Dus een schapindeling per merk werkt het prettigst. Daar zijn dus ook de nodige aanpassingen in gedaan bij deze ombouw.

Bouwmaat Eigen Merk

Eric: “Een ander belangrijk onderdeel van de ombouw… We hebben ons Bouwmaat Eigen Merk gerestyled!” Het huismerk van Bouwmaat is flink onder handen genomen, er zijn nieuwe producten bijgekomen en bestaande producten zijn verbeterd. Daarnaast heeft de lijn een nieuwe uitstraling gekregen, waardoor deze nog beter te herkennen is. Eric legt uit: “We hebben de klant laten kiezen wat de beste lijm is, door ze er daadwerkelijk mee te laten werken. Zo is de verbeterde pastategellijm nu nóg smeuïger! De klant heeft een duidelijke voorkeur uitgesproken, die producten liggen nu in de winkel. We zijn dus met de uitbreiding van het eigen merk en de ombouw niet over één nacht ijs gegaan.”

Nieuw: epoxymiddelen

Bouwmaat voegt met deze ombouw ook een aantal nieuwe epoxymiddelen toe aan het assortiment. Onder andere binnen het Bouwmaat Eigen Merk vind je vanaf nu epoxyvoegmiddel in vier kleuren en een epoxyreiniger. Eric: “Voorheen hadden we alleen cementaire voegen in het schap. Epoxyvoegen waren namelijk lastig te verwerken, maar het eindresultaat was wel veel mooier en duurzamer dan cementaire voegen.” Eric benadrukt dat de epoxyvoegen van het Bouwmaat Eigen Merk echt anders zijn: “Deze epoxyvoeg is net zo makkelijk te verwerken als een cementaire voeg, maar is dus wel duurzamer, mooier en schimmelvrij!”

Bouwmaat Eigen merk Tegellijm

De ene tegellijm is de andere niet

Er liggen dus meer merken op het schap dan voorheen. We geven je een overzicht van de merken die je bij Bouwmaat vindt:

 • Bouwmaat Eigen Merk
  Producten van A-merk kwaliteit speciaal ontwikkeld voor de vakman én voor een scherpe prijs.
 • Coba
  Een oer-Hollandse productlijn die makkelijk te verwerken is, voor nagenoeg iedere tegelklus.
 • PCI
  Dankzij diverse unieke producten heeft PCI hét assortiment voor de professionele tegelzetter.
 • Schönox
  Al jarenlang een professioneel assortiment voor de vakman
 • Ardex
  Hoogwaardige producten voor de vakman én de professionele tegelzetter.
 • Eurocol
  Op Eurocol kun je bouwen dankzij de vertrouwde kwaliteit.

Kom je er niet uit of weet je niet welk merk het beste is voor jouw klus? Vraag dan gerust één van de medewerkers bij jouw Bouwmaat-vestiging om advies!

Deel dit artikel: