Geberit DuoFresh module: frisse lucht op het toilet

Deel dit artikel:

Met de nieuwe Geberit DuoFresh module kan iedereen vanaf nu genieten van frisse lucht op het toilet. Ook op een bestaand toilet! Voorheen was geurzuivering onderdeel van een inbouwreservoir. De nieuwe Geberit DuoFresh module past in al ingebouwde Sigma-inbouwreservoirs. Hiermee voorzie je bestaande toiletten nu ook makkelijk van geurzuivering. Goed nieuws voor mensen die ook frisse lucht in en rondom het toilet willen, maar geen verbouwing wensen.

Vieze geuren rond je toilet wil je het liefst vermijden. Het in 2011 geïntroduceerde Geberit DuoFresh inbouwreservoir neutraliseert vieze luchtjes direct bij de bron. Echter gebruikers van een bestaand toilet konden tot nu toe niet genieten van dit voordeel. Met de nieuwe Geberit DuoFresh module kun je vanaf heden nieuwe én bestaande toiletten voorzien van geurafzuiging. De losse DuoFresh module past namelijk ook in al ingebouwde Sigma-inbouwreservoirs. Naast een luchtfilter beschikt het element ook over een oriëntatielichtje en een ingebouwde toiletstickhouder voor fris water bij elke spoeling.

Hoe werkt de Geberit DuoFresh module?

De Geberit DuoFresh module verwijdert onaangename geuren direct uit de toiletpot. Via de spoelbuis en het bodemventiel zuigt de DuoFresh module de vieze lucht aan. Deze wordt geneutraliseerd in het keramisch filter en vervolgens terug de toiletruimte ingeleid via de bedieningsplaat. Een naderingssensor regelt automatisch het in- en uitschakelen van deze geurzuivering. En dat niet alleen: ook een LED-oriëntatielampje achter de bedieningsplaat, die voor subtiele verlichting tijdens de nachtelijke gang naar het toilet zorgt, werkt op deze sensor. Via een app is dit individueel instelbaar. De Geberit DuoFresh module geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een toiletstickhouder geïntegreerd, waarin je een DuoFresh stick kan plaatsen voor een hygiënische en frisse spoeling.

Hoe bouw je de DuoFresh module in?

Een technische voorwaarde voor de inbouw bij een bestaand toilet is de aanwezigheid van een Geberit Sigma inbouwreservoir – Sigma 12 cm (vanaf bouwjaar 2008) of Sigma 8 cm (vanaf bouwjaar 2016). Het installeren verloopt heel eenvoudig volgens een uitgekiend concept. De enige vereiste is dat er een netspanningsaansluiting van 230 V beschikbaar is. Behalve de transformator zijn alle componenten te installeren via de bedieningsopening van het reservoir. De transformator plaats je elders – in een elektra-inbouwdoos of bijvoorbeeld achter het closet met een spatwaterdichte kabellasdoos. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma bedieningsplaten voorzien van druktoetsen in de series Sigma01,10, 20, 30 en 50.

Geberit DuoFresh module

Hoe onderhoud je de DuoFresh module?

De eindgebruiker kan zelf heel eenvoudig de bedieningsplaat openschuiven. Achter de plaat vind je het keramische filter, die door de gebruiker gemakkelijk zelf vervangen kan worden. Ook de toiletstickhouder is toegankelijk als de bedieningsplaat opengeschoven is.

Wil jouw klant ook een fris toilet?

Ga dan snel naar jouw Bouwmaat-vestiging en informeer naar de bestelmogelijkheden van de Geberit DuoFresh module.

Advertorial. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Geberit.

Deel dit artikel: