Bedrijf en ondernemenServices en maatwerk

Ook voor boekhouden geldt: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Deel dit artikel:

Boekhouden met een glimlach: wie wil dat niet? De realiteit is echter vaak anders. Ten opzichte van vroeger is echter al veel veranderd. Lees verbeterd. Met name online tools voor boekhouden maken dit noodzakelijke onderdeel van boekhouden een stuk makkelijker. De uitspraak ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ is daarmee ook van toepassing op boekhouden geworden.

Zonder een actuele administratie geen gezonde onderneming. En daar hecht je als eigenaar toch waarde aan. Om te voorkomen dat het onnodig veel tijd kost, is het positief dat er steeds mee online boekhoudsystemen op de markt komen. Maar, waar kies je dan voor? Wat sluit aan op jouw wensen? En ga je er dan zelf mee aan de slag? De (on)mogelijkheden van boekhouden kort uitgelegd.

Letterlijk en figuurlijk ruimte
Het grote voordeel van online boekhouden, is dat je alles eenvoudig bij kan houden. In een systeem, op een plek. Tevens krijg je inzicht in je eigen administratie. Op welke plek je ook bent. Met een inlogcode kan je erbij. Vaak biedt het de mogelijkheid om naast facturen, ook uitgaven te beheren, offertes te maken of uren in bij te houden.. Alleen om te starten, moet er tijd worden ingestopt. Bijvoorbeeld om alle papieren gegevens in te scannen. Eenmaal gedaan, levert dat ook weer ruimte op. Letterlijk en figuurlijk.

Traditioneel versus digitaal
Een digitale versie is niet de enige optie. Je kan nog steeds kiezen voor een traditioneel kantoor. Hierdoor krijg je deskundig advies en hulp bij belastingaangifte. Dat is vanzelfsprekend niet gratis. Vergeet bij zo’n keuze niet om zelf af en toe je cijfers in te zien. Belangrijk dat je weet hoe je bedrijf ervoor staat. In dat laatste geval is het inzetten van een online boekhouder wellicht de beste optie. Iemand neemt de administratie uit handen, maar dit is wel simpel online in te zien. Kortom, leuker kunnen we het niet maken, maar wel makkelijker!

Deel dit artikel: