Bouwmaat komt naar Harderwijk

Op 8 juli 2019 wordt de eerste Bouwmaat Compact geopend in Harderwijk. Met de opening van dit nieuwe type vestiging voorziet Bouwmaat alle professionele vakmensen in de regio Harderwijk van een slim assortiment aan bouwmaterialen, gekoppeld aan de beste service.

Bouwmaat Compact: kleiner maar slimmer

Bouwmaat is dé groothandel in bouwmaterialen gericht op echte vakmensen. Met zowel online als via 47 vestigingen een professioneel en breed assortiment en goed opgeleide medewerkers. Alles voor slimmer bouwen onder één dak, binnenkort ook in Harderwijk. Met deze eerste Compact-vestiging zet Bouwmaat de volgende stap in het optimaal bedienen van professionele vakmensen. Het Compact-concept is nieuw en sluit naadloos aan bij de behoeften van de moderne vakman. Persoonlijke service en advies, gecombineerd met slim bestellen, klaarzetten en bezorgen. De meest uitgevoerde projecten van klusbedrijven zijn leidend geweest voor het samenstellen van het basisassortiment. Bouwmaat wil met de Bouwmaat Compact “alles voor slimmer bouwen” waarmaken en dus compleet kunnen voorzien in de materiaalbehoefte van de vakman die actief is in herstel, renovatie en onderhoud.


De inrichting laat dat duidelijk zien. Centraal in de Compact-vestiging staat het “Koffie & Advies”-plein waar vakmensen onder het genot van een kop koffie alles te weten komen over wat ze nodig hebben voor hun klus. Dit maakt Bouwmaat ook een ontmoetingsplaats en netwerklocatie. Opvallend zijn de veelal lage stellingen waardoor je meer overzicht hebt. De Compact is met zijn 1.000m2 kleiner dan een reguliere Bouwmaat-vestiging. Ondanks de compacte afmetingen vindt de vakman hier alles voor zijn klus. Bovendien kan hij dankzij de ‘vandaag besteld, morgen geleverd’ service direct zijn materialen via de kiosk bestellen. Op deze manier is er toegang tot een nog uitgebreider assortiment van meer dan 13.000 artikelen. Zo kan de vakman de volgende dag gelijk aan de slag met wat hij nodig heeft. 

Warm welkom

Siemen Bakker, Directeur Ter Steege Handel en franchisenemer Bouwmaat Nederland, spreekt van een aanwinst voor de gemeente Harderwijk: 

“Met de aanwezigheid van Bouwmaat creëren we meerwaarde voor professionele vakmensen in de regio Harderwijk. We spelen direct in op de grote behoefte aan snelheid en service. Dat is fijn, want Harderwijk groeit en ontwikkelt. Bouwmaat vindt de toekomst en een gunstig woon- en leefklimaat belangrijk. Bouwmaat Harderwijk wordt dan ook energieneutraal gebouwd. De warmtevoorziening komt van een warmtepomp, het pand is voorzien van vloerverwarming en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast maken we gebruik van 124m3 infiltratiekratten die regenwater opvangen, waardoor het niet verdwijnt in het riool, maar vertraagd wordt afgegeven aan het grondwater. Verder rijdt de bestelwagen die we gebruiken voor bezorgingen en klantbezoeken op biogas. 

Siemen roept dan ook alle vakmensen uit de gemeente Harderwijk op een kijkje te nemen. “Kom gewoon eens langs voor een praatje en een kop koffie. Je komt direct veel vakmensen uit de regio tegen, wie weet waar dat nog toe leidt. Bij Bouwmaat zijn we sowieso benieuwd waar jij als vakman tegenaan loopt bij je dagelijkse klussen en hoe we je daarbij kunnen helpen. Wees welkom bij Bouwmaat Harderwijk!”