Zwaluw lijmen, kitten, PUR-schuimen, Technische Sprays & meer

Zwaluw heeft door de jaren heen een ijzersterk assortiment producten op de markt gebracht. Het biedt voor vrijwel elke toepassing een oplossing op maat. Het Zwaluw assortiment is daarom breed en specifiek tegelijk en hebben we onderverdeeld in diverse technologieën.

76 resultaten

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Wit 310ML

394808

8359 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Acrylaatkit Acryl-W Wit 310ML

062542

1458 Bezorgvoorraad info

€ 2,48 excl BTW

€ 2,10 v.a. 24 stuks

Zwaluw Mixed Finisher Spray 500ML

701878

44 Bezorgvoorraad info

€ 8,13 excl BTW

product image
Meer=Minder

Zwaluw High Tack wit 290ml

552196

854 Bezorgvoorraad info

€ 8,49 excl BTW

€ 7,21 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Trasparant Grijs 310ML

437525

8157 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Trasparant 310ML

316656

4072 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Zilvergrijs 310ML

464147

5008 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Grijs 310ML

450931

2312 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Acrylaatkit Acryl Wet on Wet Wit 310ML

601521

41 Bezorgvoorraad info

€ 4,90 excl BTW

€ 4,16 v.a. 24 stuks

product image
Meer=Minder

Zwaluw Siliconenkit Silicone-NO Zwart 310ML

450974

382 Bezorgvoorraad info

€ 7,48 excl BTW

€ 6,35 v.a. 24 stuks

Zwaluw Joint Fix Voegen-Reparatiepasta Cementgrijs 310ML

573044

16 Bezorgvoorraad info

€ 4,12 excl BTW

Zwaluw Plasterboard Filler/Gipsplatenvuller Wit 310ML

591230

18 Bezorgvoorraad info

€ 3,46 excl BTW

Zwaluw heeft door de jaren heen een ijzersterk assortiment producten op de markt gebracht. Het biedt voor vrijwel elke toepassing een oplossing op maat. Het Zwaluw assortiment is daarom breed en specifiek tegelijk en hebben we onderverdeeld in diverse technologieën.

 • Acrylaatkitten
 • Siliconenkitten
 • Hybride kitten
 • Lijmen
 • PU-Kitten
 • PUR-schuimen
 • Technische Sprays
 • Pistolen
 • Reinigers & Primers
 • Tapes, Banden & Folie
 • Vulmiddelen & Pasta’s

Zwaluw Kit- en lijmwijzer

Wie een kit, lijm of PUR-schuim zoekt voor een afdichting, verlijming of reparatie, heeft aan de Zwaluw Kit- en lijmwijzer een handig hulpmiddel om de beste Zwaluw producten te vinden. De online tool toont in een paar stappen het beste product en ook alternatieve producten, die geschikt zijn voor de toepassing.

Direct naar de online kit- en lijmwijzer

Technologieën

Acrylaatkitten

Acrylaatkitten worden ingezet vanwege hun overschilderbare eigenschappen.

De samenstelling van de verf verandert voortdurend als gevolg van marktontwikkelingen en regelgeving. Een andere samenstelling van de verf kan direct effect hebben op de overschilderbaarheid van kitten.

Onze internationale R&D centra volgen de ontwikkelingen op de markt nauwgezet en werken samen met diverse verfproducenten. De strategische “partnership” stelt ons in staat om de beste producten te ontwikkelen. Wij bieden de beste oplossing voor de meest voorkomende problemen bij het overschilderen van kitten, zoals craquelé van de verfhuid en/of verkleuring van de verf (doorbloeden/migratie).

Alle Zwaluw acrylaatkitten

Siliconenkitten

Siliconenkitten kunnen op grote schaal worden toegepast in de bouw.

Het belangrijkste verschil tussen siliconen en andere technologieën is verreweg de uitstekende UV-bestendigheid. Siliconenkit kan in de juiste toepassing worden beschouwd als een van de meest duurzame afdichtingen voor vele voegen.

Het bereik van siliconen is aanzienlijk veranderd in de afgelopen decennia. Als antwoord op de veranderende marktvraag, bieden we een zeer compleet en professioneel pakket aan van hoogwaardige siliconen met een aantal unieke eigenschappen.

Alle Zwaluw siliconenkitten

Hybride kitten

Hybride producten zijn ontwikkeld om de eigenschappen van traditionele producten te combineren.

Hybride kitten en lijmen bevatten geen siliconen en/of isocyanaten, hebben een breed hechtingspectrum (inclusief vochtige ondergronden), zijn overschilderbaar met de meeste verven, zijn door hun flexibele karakter in staat om duurzaam beweging op te nemen en zijn uitstekend weersbestendig.

Alle Zwaluw hybride kitten

Lijmen

De markt van elastisch verlijmen is sterk gegroeid doordat de eindgebruiker de voordelen van elastisch verlijmen tov van mechanisch bevestigen op waarde weet te schatten.

Voor het bevestigen van materialen bestaan er twee methoden. Enerzijds het mechanisch fixeren door middel van schroeven, bouten en popnagels. Anderzijds de toepassing van lijmen. Ook een lijmtoepassing kunnen we grofweg in twee types onderscheiden.

De professionele gebruiker en industrie kan kiezen tussen verhardende of elastische lijmsoorten. Elastische lijmen hebben de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. De markt van elastisch verlijmen is sterk gegroeid doordat de eindgebruiker de voordelen van elastisch verlijmen tov van mechanisch bevestigen op waarde weet te schatten.

Alle Zwaluw lijmen

PU-kitten

PU-kitten hebben een zeer hoge mechanische weerstand en zijn blijvend elastisch.

PU-kitten, ofwel polyurethaan kitten, harden onder invloed van luchtvochtigheid uit tot een duurzaam elastisch rubber. PU-kitten hebben een zeer hoge mechanische weerstand en zijn daardoor o.a. uitermate geschikt voor: beloopbare en berijdbare voegen, dilatatievoegen en containerbouw.

PUR-schuimen

PUR-schuim is een van de meest veelzijdige isolatiematerialen en kent vele toepassingen, zoals vullen van gaten, thermische isolatie, geluidsisolatie en lijmen.

De bouwsector kunnen we niet meer voorstellen zonder PUR-schuimen. Polyurethaanschuim is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder bussen met één of twee-componenten schuim. Bovendien kan het schuim handmatig (adapter) of met een pistool worden verwerkt. Afhankelijk van het type, zal het schuim ongeveer 50% tijdens uitharden uitzetten, onder invloed van luchtvochtigheid.

Technische sprays

Een Internationaal erkend en compleet assortiment aan technische sprays voor de professional.

Met onze eigen R&D afdeling ontwikkelen we gespecialiseerde producten en bieden we een hoge kwaliteit voor professioneel gebruik in bouw en industrie. De Zwaluw-range is verdeeld in 4 categorieën: Cleaning, Maintenance, Care & Coating.

Elke categorie heeft een unieke kleur, waardoor men snel en eenvoudig het juiste product kan vinden in het Zwaluw schap. Hiermee hebben we altijd de juiste oplossing voor uw werkzaamheden.

Alle Zwaluw sprays

Pistolen

Een compleet aanbod aan kit-, lijm- en PUR-pistolen voor de Zwaluw producten.

Alle Zwaluw kit- en purpistolen

Reinigers & Primers

Een portfolio aan producten om oppervlakken te reinigen en te voorzien van een hechtverbeteraar of om het poreuze hechtvlak “af te sluiten”.

Alle Zwaluw reinigers en primers

Tapes, Banden & Folie

Een zeer breed assortiment aan tapes variërend van schilderstape tot butyl en bitumen tapes, aluminium tapes en EPDM tapes.

Een zeer breed assortiment aan tapes variërend van schilderstape tot high-end tapes en folies voor luchtdicht bouwen en passief bouwen tot complementerende tapes voor montage van gevelpanelen en spiegels. In dit assortiment biedt Zwaluw ook butyl en bitumen tapes, aluminium tapes en EPDM tapes.

Vulmiddelen & Pasta’s

Zwaluw biedt een complete range van vulmiddelen aan voor binnen- en buitentoepassing. Technologieën op basis van acrylaat, polyesters en epoxy, zowel 1-compenent als 2-componenten met ieder hun specifieke karaktereigenschappen en toepassingen.

Alle Zwaluw vulmiddelen en pasta's

Geschiedenis

Bostik is een toonaangevende, wereldwijde producent van lijmen en afdichtingen in de bouw en industriële markten. Al meer dan 130 jaar ontwikkelen wij innovatieve lijmoplossingen die slimmer zijn en aangepast op onze dagelijkse, veranderende levensstandaarden. Zo’n 6.000 gedreven medewerkers in meer dan 50 landen op vijf continenten dragen allen bij aan de hoge innovatiegraad en kwaliteitsstandaard.

Het voormalige Den Braven (opgericht in 1974) maakt sinds december 2016 onderdeel uit van de Bostik/Arkema groep. Bostik Benelux B.V. is gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde productie van hoge kwaliteit kitten, lijmen, pur-schuimen en technische sprays voor de bouwsector en industrie. Onze producten zijn bekend onder de merknamen Bostik, Zwaluw en Hercuseal en onder de private labels van verschillende partners.

Innovatie als motivatie

Centre of Excellence

Het Centre of Excellence verzamelt kennis omtrent de nieuwste marktinzichten, ontwikkelingen en trends. Deze kennis wordt gedeeld en zorgt ervoor dat onze relaties en eindgebruikers een hogere effectiviteit en betere resultaten behalen.

Het uiterst moderne kenniscentrum is een duurzaam pand, gebouwd en gecertificeerd volgens de hoogste klasse van luchtdichtheid. Uiteraard werd voor de afdichting van het pand gebruik gemaakt van Zwaluw producten uit het Duurzaam Luchtdicht Bouwen concept. Voor het opwekken van duurzame energie is er gekozen voor de combinatie van een geothermische pomp en zonnepanelen.

Technovation

Het ontwikkelen van nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen: dát is onze gedeelde passie. Bostik Benelux B.V. blijft voortdurend innoveren en verrassen met nieuwe producten en concepten die aansluiten op de laatste ontwikkelingen en trends in bouw en afbouw.

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om producten te ontwikkelen die krachtiger en duurzamer zijn dan ooit mogelijk was. Bostik Benelux B.V. staat vooraan in die wereldwijde ontwikkelingen. Met eigen productie voldoet Bostik Benelux B.V. uiteraard aan Kwaliteits- en Milieumanagementsystemen (hieronder vallen o.a. ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001), die wij aan onze producten, merken en processen stellen. Onze productiefaciliteiten zijn ingericht volgens de laatste hoogste technische standaarden.

Lean & Green star

Niet alleen op het gebied van onze panden en productie zetten wij in op duurzaamheid, maar ook op het gebied van logistieke oplossingen. Binnen vijf jaar hebben wij een minimale CO2-reductie van 20% gerealiseerd en zijn daardoor in het bezit van de eerste Lean & Green star!