LEWIS® Zwaluwstaartplaten®: De originele ijzersterke wapeningsplaten

De LEWIS® Zwaluwstaartplaten® van REPPEL b.v. worden gebruikt als bekisting en wapening van dunne betonvloeren op houten balklagen en lichte staalconstructies. De vloer kan worden toegepast als begane grondvloer en verdiepingsvloer in nieuwbouw-, renovatie- en verbouwingsprojecten.

7 resultaten

product image
Meer=Minder

Lewis® Zwaluwstaartplaat 200x63 cm verzinkt

044015

0 Bezorgvoorraad info

€ 28,15 excl BTW

€ 25,33 v.a. 10 stuks

product image
Meer=Minder

Lewis® Zwaluwstaartplaat 122x63 cm verzinkt

043966

49 Bezorgvoorraad info

€ 17,22 excl BTW

€ 15,49 v.a. 10 stuks

product image
Meer=Minder

Lewis® Zwaluwstaartplaat 153x63 cm verzinkt

043974

111 Bezorgvoorraad info

€ 21,54 excl BTW

€ 19,38 v.a. 10 stuks

product image
Meer=Minder

Lewis® Zwaluwstaartplaat 183x63 cm verzinkt

043982

38 Bezorgvoorraad info

€ 25,76 excl BTW

€ 23,18 v.a. 10 stuks

Lewis® Afdichtingsprofiel voor Lewis® platen 7 meter

574123

10 Bezorgvoorraad info

€ 13,63 excl BTW

Lewis® Klemrailsysteem 120 cm voor vloerverwarmingsbuis 16-20 mm

591310

0 Bezorgvoorraad info

€ 5,69 excl BTW

Lewis® Oplegstrook geluidsisolerend 100x3 cm 18 stuks

529822

4 Bezorgvoorraad info

€ 52,33 excl BTW

De LEWIS® Zwaluwstaartplaten® van REPPEL b.v. worden gebruikt als bekisting en wapening van dunne betonvloeren op houten balklagen en lichte staalconstructies. De vloer kan worden toegepast als begane grondvloer en verdiepingsvloer in nieuwbouw-, renovatie- en verbouwingsprojecten.


De LEWIS® vloer

De LEWIS® vloer bestaat uit een LEWIS Zwaluwstaartplaat, die wordt afgewerkt met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grind beton of gietvloermortel. Met LEWIS® platen kunnen constructieve dekvloeren worden gemaakt vanaf vloerdikte 36 mm. Door de maatvaste profilering en pasvorm is het mogelijk om, naast aardvochtige vloerenmortel, ook plastische (lichtgewicht) beton- en gietdekmortels op LEWIS® Zwaluwstaartplaten® toe te passen.

In situaties waar de stijfheid en sterkte van de houten balklaag onvoldoende is voor een standaard LEWIS® vloer kan ervoor gekozen worden om een lichtgewicht dekvloer (bijvoorbeel Airbase) op de platen toe te passen voor een ultralichte vloer. Mocht een LEWIS® vloer qua opbouwhoogte niet toepasbaar zijn dan is de MAX 4® Wapeningsplaat een ideale oplossing.


Toepassingsmogelijkheden

De LEWIS® Zwaluwstaartplaten® kun je gebruiken voor verschillende soorten vloeren:

 • Woningscheidende vloeren
 • Geluidsisolerende vloeren
 • Brandveilige vloeren
 • Industrieel Flexibel en Demontabel IFD vloeren (bijv. modulaire gebouwen)
 • Constructieve dekvloeren
 • Watervaste vloeren (badkamer)
 • Tegels, natuursteen, terrazzo op houten vloer
 • Vloerverwarming op houten vloer
 • Entresolvloeren
 • Verhoogde vloeren
 • Begane grondvloeren

We lichten een aantal toepassingsmogelijkheden verder voor je uit.

Badkamervloer

Een LEWIS® vloer op een houten balklaag is een betrouwbare watervaste basis in de badkamer. Bij een h.o.h. (hart op hart) afstand van de balken ≤ 600 mm kan al gewerkt worden met een vloerdikte vanaf slechts 36 mm. Door de sterkte en stabiliteit van de vloer kunnen groot formaat tegels worden toegepast. Ook is een afwerking met een (PU) gietvloer of terrazzo mogelijk. Een LEWIS® badkamervloer is geschikt voor de inbouw van een douchegoot.

LEWIS badkamervloer met douche

Geluidsisolerende vloer

LEWIS® is de oplossing tegen een gehorige houten vloer. De massa van de vloer zorgt voor een verbetering van de geluidsisolatie en geeft een optimaal wooncomfort. Voor een extra hoge contactgeluidsisolatie kan de vloer worden ontkoppeld met de LEWIS® geluidsisolerende steenwol oplegstroken. De vloerdikte inclusief de oplegstrook wordt dan 65 mm. Door deze ontkoppeling worden met de vloerconstructie geluidsisolatiewaardes gehaald ruim boven de eisen uit het Bouwbesluit 2012 voor woningscheidende vloeren.

LEWIS LWS-BO geluidsisolerende vloeropbouw

Vloerverwarming

In een LEWIS® vloer kan eenvoudig watergevoede of elektrische vloerverwarming worden aangebracht. De stalen plaat werkt als warmtespreider en levert in combinatie met de mortel de thermische massa voor een comfortabele warmteafgifte. De vloerverwarmingsleidingen kunnen op de platen worden vastgezet met het LEWIS® klemrailsysteem.

Vloerverwarmingsleiding gemonteerd op de LEWIS plaat met het LEWIS klemrailsysteem


Service

LEWIS® Zwaluwstaartplaten® en toebehoren zijn verkrijgbaar bij Bouwmaat.

Naast 4 standaard lengtes, welke uit voorraad geleverd worden, is het ook mogelijk om op lengtemaat geproduceerde platen (tot 7000 mm) te bestellen. Levertijd voor niet-standaard lengtes is slechts enkele dagen.

Op iedere Bouwmaat vestiging is een speciale LEWIS®-MAX 4® Mortelkaart aanwezig zodat je eenvoudig kan controleren welk type mortel voor jouw LEWIS® vloer toepasbaar is.


Video: Bouwmaat legt uit! Montage van LEWIS® Zwaluwstaartplaten®

Voor het maken van een stabiele en sterke vloer op een houten constructie kunnen LEWIS® Zwaluwstaartplaten® toegepast worden. Deze platen dienen als verloren bekisting en wapening voor een dunne en lichtgewichtdekvloer. Tijdens het aanbrengen van de dekvloer brengen de platen het gewicht van de mortel en montagebelasting naar de draagconstructie.

Nadat de mortel uitgehard is, vormen de platen samen met de mortel één constructief geheel. De video laat zien hoe de platen gemonteerd moeten worden. Direct op de houten balken of als geluidsisolerende vloer.