Agnes One-Step plafondplaten & lijstwerk

Agnes plafondplaten worden ook wel het slimme alternatief voor gipsplaten genoemd. Agnes One-Step zijn kant-en-klare plafondplaten. Het grote voordeel van kant-en-klare platen is dat deze direct afgewerkt zijn. Stucen of schilderen is niet nodig. De plafondplaten van Agnes zijn snel, simpel en droog te plaatsen. Dit maakt Agnes One-Step ook uitermate geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

5 resultaten

Agnes One-Step Plint Stuc MDF 8 mm x4,4 cm wit 260 cm 70% PEFC

574985

71 Bezorgvoorraad info

€ 4,75 excl BTW

Agnes One-Step Plafondplaat Stuc 122x62 cm dikte: 12 mm wit 4 stuks 70% PEFC

572891

50 Bezorgvoorraad info

€ 34,01 excl BTW

Agnes One-Step Plafondplaat Glad 122x62 cm dikte: 12 mm wit-linnen 4 stuks 70% PEFC

572890

82 Bezorgvoorraad info

€ 34,01 excl BTW

Agnes One-Step Plint Glad MDF 8 mm x 4,4 cm wit-linnen 260 cm 70% PEFC

574984

96 Bezorgvoorraad info

€ 4,75 excl BTW

Agnes One-Step Plafondplaat Stuc 122x62 cm dikte: 12 mm wit 4 stuks vochtwerend 70% PEFC

575254

15 Bezorgvoorraad info

€ 64,83 excl BTW

Agnes plafondplaten worden ook wel het slimme alternatief voor gipsplaten genoemd. Agnes One-Step zijn kant-en-klare plafondplaten. Het grote voordeel van kant-en-klare platen is dat deze direct afgewerkt zijn. Stucen of schilderen is niet nodig. De plafondplaten van Agnes zijn snel, simpel en droog te plaatsen. Dit maakt Agnes One-Step ook uitermate geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Wil je een plafond met fijn stuc wit? Of juist een glad plafond? De plafondplaten van Agnes zijn te bestellen met een fraaie afwerking en diverse structuren. Zo creëer je altijd het plafond dat voldoet aan de wensen van jouw opdrachtgever.

Agnes plafondplaten

Agnes plafondplaten

Waarom kies je voor Agnes One-Step plafondpanelen? Agnes One-Step is een slim alternatief voor gipsplaten. Het grote voordeel van Agnes plafondplaten ten opzichte van gipsplaten is dat je bij de plafondplaten van Agnes geen tijd kwijt bent aan het afwerken van het verlaagde plafond.

5 redenen om te kiezen voor Agnes One-Step plafondplaten

 1. Geen afwerking nodig:
  De plafondplaten zijn kant en klaar en hoeven niet gestuct of geschilderd te worden.
 2. Eenvoudig verwerkbaar:
  De panelen worden makkelijk in elkaar geklikt middels een tong- en groefverbinding.
 3. Tijdsbesparing:
  De platen zijn makkelijk te plaatsen en er is geen sprake van een droogtijd.
 4. Geen rommel tijdens de klus:
  Stucen van het plafond is niet nodig.
 5. Verschillende structuren:
  De plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende structuren, zodat jij voor iedere klant een gewenste sfeer kunt creëren.

Toepassingen

De Agnes plafondplaten zijn geschikt voor vele ruimten: van zolder tot bijkeuken en van woonkamer tot kantoor. De plafondplaten van Agnes One-Step zijn voorzien van afwasbare kunststof decorfolie en verkrijgbaar in diverse dessins, zoals wit stuc en wit linnen, met bijpassend lijstwerk. Zo creëer je voor iedere ruimte een gewenste uitstraling.

Vochtwerend

Voor vochtige ruimtes is er een vochtwerend plafondpaneel. Bij deze speciale platen is over het gebruikte materiaal is een beschermende vochtwerende folie aangebracht.

Voor badkamer en buiten

Door deze vochtwerende folie wordt het hout beschermd tegen waterspetters en vocht. Agnes One-Step plafondplaten kun je dus zonder problemen in bijvoorbeeld een badkamer plaatsen. Ook kun je de vochtwerende plafondplaten van Agnes One-Step buiten gebruiken onder bijvoorbeeld een overkapping.

Brandwerend

Er is een speciaal plafondpaneel voor brandwerende constructies (30 minuten) beschikbaar: Agnes One-Step Fire Resistance. Deze uitvoering is door Efectis Nederland BV (het voormalige TNO) getest op bijdrage tot brandvoortplanting (NEN6065, klasse 2) en op mate van rookdichtheid (NEN6066).

Isolatie

Tussen de plafondplaten en het plafond zit tussenruimte. Deze tussenruimte kan tevens gebruikt worden voor isolatie.


Agnes plafondplaten technische eigenschappen

Gewicht & dikte

Het basismateriaal van Agnes One-Step plafondplaten is spaanplaat P2 met PEFC™ keurmerk. De Agnes plafondplaten zijn compact en licht in gewicht.

Formaat

De platen hebben een bruto formaat van 62 cm x 122 cm (werkend 60 cm x 120 cm).

Gewicht

De platen hebben een gewicht van ongeveer 7,8 kg/m² (6 kg per plafondpaneel).

Dikte

De platen hebben een dikte van 12 mm.


Wat zijn de prijzen?

De prijs van de standaard Agnes One-Step platen is €23,94 excl. BTW. Dit betreft verpakkingen met daarin 4 platen. De bijbehorende plinten of afwerklijsten zijn verkrijgbaar voor €3,99 excl. BTW. Wil jij weten of de plafondplaten van Agnes One-Step in de aanbieding zijn? Bekijk dan de actiekrant.


Agnes plafondplaten verven

Kan je de Agnes plafondplaten schilderen? Ja, dat kan! Ondanks dat het niet nodig is om de panelen te schilderen, zijn de panelen wel overschilderbaar met acrylverf. Wat moet je doen om de plafondplaten van Agnes te kunnen verven? Zorg dat de panelen goed schoon en vetvrij zijn en voorzie de panelen van een kunststof primer.


Stappenplan: Agnes plafondplaten aanbrengen in 5 stappen

Agnes One-Step plafondplaten zijn in slechts enkele stappen te monteren. Wij zetten de 5 stappen voor je op een rijtje. Bekijk ook de video over het verwerken van de Agnes platen onder aan deze pagina.

Stap 1: Tekening

Meet de oppervlakte van het plafond vooraf op en maak om onnodig materiaalverlies te voorkomen vooraf een schets voor een goede verdeling van de platen.

Tip:
Agnes plafondplaten in verband/verspringend aanbrengen geeft een stabiel en fraai resultaat.

Stap 2: Regelwerk

Plaats het regelwerk direct op een bestaand plafond of dwars op de balken. Gebruik een vochtwerende folie tussen de balken en het regelwerk.

Let op:
Leidingwerk dient geïsoleerd te worden om condensvorming te voorkomen.

Stap 3: Plafondplaten plaatsen

Plaats de plafondplaten. De platen zijn voorzien van tong- en groefverbindingen en kunnen onzichtbaar op het regelwerk worden bevestigd. Je kunt dit doen door middel van nieten, schroeven en spijkeren.

Stap 4: Bevestigen van Agnes plafondplaten

Spijker de plafondplaten zodat deze met afwerklijsten kunnen worden afgedekt.

Tip:
Het bevestigingsmateriaal moet met de kop op de spaanplaat rusten en mag niet te diep in de groef worden geslagen. Zorg daarnaast voor minimaal 10 mm afstand van muren, staanders of andere vaste constructies. De Agnes One-Step plafondplaten kunnen werken door schommelingen in luchtvochtigheid.

Stap 5: Afwerken met lijstwerk en schoonmaken

Agnes plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende structuren. Voor iedere structuur is een bijpassnede afwerklijst verkrijgbaar. Bevestig de afwerklijsten met koploze spijkers of montagekit.

Wil je Agnes One-Step panelen schoonmaken? Agnes One-Step panelen zijn eenvoudig schoon te houden. De panelen zijn afwasbaar met water, schoonmaakmiddelen en een vochtige doek. Gebruik hiervoor geen agressieve middelen.

Tip voor de afwerking:
Bij het plaatsen van een nieuw plafond kunnen eenvoudig inbouwspots geplaatst worden. De draden kunnen tussen het regelwerk weggewerkt worden.

Agnes plafondplaten bevestigen


Agnes plafondplaten zagen

Wil je de platen zagen? Gebruik dan een decoupeerzaag, handzaag of elektrische cirkelzaag. Let op: per gereedschap verschilt de methode van zagen.

 • Decoupeerzaag:
  Zaag op een stevige tafel of werkbank. De zijde met de folie moet naar beneden gericht zijn. Gebruik een zaagblad met fijne tanden.
 • Handzaag:
  Gebruik een zaag met fijne tanden. De zijde met de folie moet boven liggen.
 • Elektrische cirkelzaag:
  Leg het paneel met de folie naar beneden

Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen

Voor het gebruik van de bevestigingsmaterialen zijn een aantal adviezen opgesteld:

 • Bij gebruik van RVS nagels:
  Maat 1.7/35 (of gelijkwaardig), niet verzinken, h-o-h nagels max. 150 mm.
 • Bij gebruik van ijzeren nieten:
  Breedte 10 mm en lengte 35 mm.
 • Montage met schroeven:
  Als bij de montage schroeven worden gebruikt, worden speciale schroeven met een platte kop aanbevolen en met een minimale lengte van 25 mm.

Spijkers, nietjes of schroeven dienen niet verzonken te zijn, maar gelijk met het oppervlak van de groef te lopen. Ook moeten de platen moeten niet dicht tegen elkaar worden geduwd en verbindingen dienen niet te worden gelijmd.


Benodigdheden voor deze klus

Naast de plafondplaten heb je voor deze klus nog een aantal andere materialen nodig.