MateriaalMateriaal en gereedschap

Isolatiemateriaal: ROCKWOOL Rockfit Duo

Deel dit artikel:

In een serie artikelen gaan we in op spouwmuurisolatie en lichten we een aantal producten van verschillende leveranciers uit. In dit artikel gaan we in op ROCKWOOL Rockfit Duo. Wat zijn de voordelen van dit product?

Samenstelling ROCKWOOL Rockfit Duo

Het isolatiemateriaal van ROCKWOOL bestaat uit steenwol gemaakt van basalt, een natuurlijke grondstof afkomstig uit vulkanisch gesteente. Een materiaal dat niet alleen zeer goed isoleert maar ook bijdraagt aan het verminderen van geluidsoverlast. Doordat het niet krimpt of uitzet, worden koudebruggen voorkomen. Daar blijft het niet bij, ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en veroorzaakt nagenoeg geen rook of giftige gassen. Een brand in de spouw van de muur wordt zo tot een minimum beperkt.
Rockfit Duo heeft de beste classificatie tegen brand; Euro-brandklasse A1.
Steenwol is een duurzaam materiaal, behoudt minimaal 75 jaar de isolerende eigenschappen en is daarnaast geheel te recyclen.

Harde toplaag

Als spouwmuurplaat levert ROCKWOOL de Rockfit Duo. Deze plaat heeft een harde toplaag, een flexibele achterzijde en is waterafstotend. Het is geschikt voor thermische en akoestische isolatie van gedeeltelijke of volledige gevulde spouwmuren. De flexibele zijde van Rockfit Duo wordt tegen het binnenblad van de spouw geplaatst. Als gevolg van
de goede aansluiting op het binnenspouwblad wordt warmteverlies voorkomen. Door de harde toplaag blijft de plaat stevig en hanteerbaar en is daardoor strak te verwerken. Het biedt een betere weerbestendigheid en een hogere weerstand tegen indrukking bij het plaatsen van de rozetten.

De structuur van steenwol zorgt ervoor dat er geen naden tussen de platen ontstaan, er is dan ook geen tape nodig om de platen met elkaar te verbinden. Rockfit Duo is veerkrachtig en vangt oneffenheden van de muur op zodat er overal een goede aansluiting ontstaat. De platen kunnen eenvoudig, recht, over de spouwankers geschoven worden en vastgezet met een clip.

Makkelijk op maat te snijden

De voorzijde van de plaat is voorzien van een rasterpatroon waardoor afmetingen eenvoudig te bepalen zijn en de plaat makkelijk op maat te snijden is. Zo is het perfect rondom ramen en deuren te passen. De verwerking gaat simpel en snel. Een 1000 x 800 mm plaat heeft een Rd-waarde tussen de 2,1 (75 mm dikte) en 5,7 (200 mm dikte).

ROCKWOOL Rockfit Duo in het kort

  • krimpt niet en zet niet uit
  • onbrandbaar
  • vermindert geluidsoverlast
  • geheel te recyclen
  • lange levensduur
  • waterafstotend
  • simpele en snelle verwerking
Deel dit artikel: